Exkluzivita je pryč. Kazmův film si můžete v klidu pustit na Netflixu

  • 67
Pokud vás zajímá, co skutečně nabízí snímek, který v srpnu trhal rekordy návštěvnosti, můžete si jej v klidu pustit doma. Původně exkluzivní a bombasticky propagovaný film Kamila Bartoška Onemanshow: The movie, který bylo nutné navštívit v kině, je totiž nyní k vidění na Netflixu.

Po masivní propagaci slibující nečekaný zážitek, pro který je nutné vyrazit do kina, nalákal během prvního víkendu snímek Onemanshow: The movie do kin 290 tisíc diváků. Stal se tak v této kategorii nejúspěšnějším českým filmem, když překonal dosud vedoucího Anděla Páně 2. Snímek mystifikátora Kazmy v srpnu lákal diváky především díky možnosti zúčastnit se hry o 22 milionů korun.

Ke vstupence totiž dostali unikátní kartu a pokud film bedlivě sledovali, mohli se pokusit uhodnout kód k otevření sejfu umístěném na pražském Výstavišti. To se ovšem nikomu nepovedlo a Kazma peníze následně vyhodil z vrtulníku. Na sítích totiž oznámil, že milion dolarů v jednodolarových bankovkách se rozhodl dát sto tisícům lidem, kteří se zaregistrovali na jeho webu. Těm následně poslal e-mail se zakódovanými informacemi o tom, kde v ten samý den peníze vyhodí z vrtulníku nesoucího lodní kontejner s výhrou.

Tím v druhé polovině října definitivně skončila sága, která se táhla už od karlovarského festivalu, kde Kazma poprvé výrazně na svou srpnovou premiéru upozornil.

Jeho film vstoupil do kin 17. srpna, celkem jej zde vidělo 545 000 diváků, čímž se zatím stal třetím nejnavštěvovanějším snímkem u nás za letošní rok (první je Avatar: The Way of Water, druhá Barbie).

Samotný filmový počin se však příliš vřelých reakcí nedočkal. „Sebestředná historka, v níž Kazmův hrdina osnuje podvod století, silně připomíná béčkové odvozeniny Dannyho parťáků, od sestavy bizarního týmu přes plánování po náhodné improvizace. Kdo čekal vskutku originální zápletku, musí se cítit ošizen,“ uvedla v recenzi Mirka Spáčilová a dala filmu 35 procent. Na portálu ČSFD se počin drží na padesáti procentech.

Názor na filmové kvality snímku si tedy nyní může udělat i ten, komu titěrná možnost hrát o miliony za lístek do kina nestála.