Snímek z prvního dílu Harryho Pottera a Kamene mudrců. Představiteli Rona...

Snímek z prvního dílu Harryho Pottera a Kamene mudrců. Představiteli Rona Weasleyho Rupertu Grintovi bylo tehdy 13 let, Danielu Radcliffovi v roli Pottera ještě o rok méně. | foto: Warner Bros.

Potvrzeno. Harry Potter se vrátí jako seriál a bude mít nové tváře

  • 29
Společnost HBO oficiálně potvrdila vysokorozpočtový seriál o Harrym Potterovi. Každé knize by se měla věnovat jedna série, počítá se s projektem, který potrvá celé desetiletí. Streamovací platformy HBO Max a Discovery+ budou sloučeny do jedné s jednoduchým názvem Max.

Spekulace o nákladném televizním seriálu podle knižního bestselleru J. K. Rowlingové se šířily světem internetu od dubna. Teprve v úterý je však společnost HBO oficiálně potvrdila. Došlo k tomu během očekávané události, kdy filmový gigant Warner Bros. Discovery oznámil vznik jedné souhrnné streamovací platformy. Ta pod názvem Max zastřeší HBO Max a Discovery+ a měla by tak lépe konkurovat Netflixu a Disney+.

Chystaný seriál o Harrym Potterovi by měl primárně vzniknout právě v produkci HBO. „Každá řada seriálu se bude věnovat jedné knize,“ uvedl americký web Variety.

Filmová společnost prý počítá s tím, že projekt bude vznikat celé jedno desetiletí podobně jako trvala třeba Hra o trůny. Obsazení seriálu bude zcela nové, nikdo z legendárního filmového castingu si tedy svou roli nezopakuje.

Harry Potter se nejspíš dočká seriálu, každé knize věnují jednu řadu

„S radostí oznamujeme, že divákům nabídneme možnost prozkoumat Bradavice v úplně novém pohledu,“ uvedl výkonný ředitel HBO a nově vzniklého Max Casey Bloys.

„Harry Potter je kulturní fenomén a je jasné, že hlad po jeho Kouzelnickém světě stále trvá. Společně s Warner Bros. Television a J. K. Rowlingovou se naše nová série ponoří hlouběji do každé z knih,“ doplnil.

Samotnému oznámení předcházela dlouhá jednání s autorkou, producenti totiž vyžadovali, aby na vznik seriálu dohlížela. „Max se zavázal, že zachová integritu mých knih, což je pro mne důležité,“ uvedla pak sama Rowlingová. „Budu ráda součástí takové adaptace, která se do mého světa ponoří hlouběji a detailněji. A právě to umožňuje jedině dlouhodobý televizní seriál,“ dodala spisovatelka.

Knižní série o Harrym Potterovi patří mezi nejprodávanější knihy všech dob. Na jejím základě vzniklo vedle dalších produktů i osm úspěšných filmů, které celosvětově na vstupenkách vydělaly přes sedm a půl miliardy dolarů. Aktuálně se daří i nové počítačové RPG hře Hogwarts Legacy.

Měl by podle vás o příbězích Harryho Pottera vzniknout seriál?

Hlasování skončiloČtenáři hlasovali do 0:00 neděle 16. dubna 2023. Anketa je uzavřena.