James Cameron na premiéře filmu Avatar: The Way of Water (6. prosince 2022)

James Cameron na premiéře filmu Avatar: The Way of Water (6. prosince 2022) | foto: Profimedia.cz

Avatar může pokračovat i beze mne, míní Cameron. Nápady má i na šestý a sedmý díl

  • 6
Režisér James Cameron potvrdil v rozhovoru pro magazín People, že už má nápady na filmy Avatar 6 a Avatar 7, které by jeho projekt rozšířily ještě dál za plánované uvedení snímku Avatar 5 do kin v roce 2031.

Držitel Oscara v současné době dokončuje Avatar 3 a ještě mu zbývá natočit přibližně polovinu filmu Avatar 4. Společnost Disney zatím počítala s pěti díly, případné pokračování však už Cameron nosí v hlavě. I s vědomím, že možná nebude u realizace osobně.

„Pátý díl už je kompletně napsaný a nápady na šestou i sedmou epizodu mám připravené, i když v té době už pravděpodobně budu muset předat štafetu. Jsme přece jenom lidé smrtelní,“ přiznal Cameron, který letos oslaví sedmdesátiny. Zdůraznil však, že „milujeme svou práci a vychutnáváme si ji se všemi skvělými spolupracovníky“.

Cameron tak potvrdil, že sci-fi série Avatar bude pokračovat i v případě, že sám už bude nucen opustit režisérské křeslo. Vyjádřil se také k fanouškům, kteří mu zazlívají, že v jeho kariéře nyní nezbývá místo na nic jiného než na Avatar.

„Někteří lidé se mne stále ptají: ‚Proč pořád pracujete na stejné látce?‘ A já jim odpovídám: ‚Proč asi podobně postupoval George Lucas, když se dal na Hvězdné války? Proč Gene Roddenberry neustále pokračoval v práci na sérii Star Trek?‘ Protože když se spojíte s lidmi, kteří vaši vizi sdílejí, přece tu příležitost nepromarníte. Nevidím důvod začínat pořád od nuly s něčím, co s předchozím dílem nesouvisí,“ prohlásil Cameron.

Avatar 3 vstoupí celosvětově do kin v roce 2025, čtvrtá epizoda pak plánuje premiéru v roce 2029 a pátá roku 2031.