Vojtěch Kotek a Leonie Brill v pohádce O vánoční hvězdě (2020)

Vojtěch Kotek a Leonie Brill v pohádce O vánoční hvězdě (2020) | foto: © Česká televize

ANKETA: O hvězdě, či o vodě? Která nová vánoční pohádka byla nejlepší

  • 86
Kolekce vánočních televizních pohádek se rozšířila o premiérové tituly, tři původní a jeden vyrobený pro kina. Vyberte, která z novinek se nejvíce povedla.

O Štědrém dnu letošní kolekci přírůstků zahájila Loupežnická balada, spadající do pohádkové produkce pro neslyšící diváky, pro ostatní však ke znakové řeči opatřená i dabingem. Vyprávěla o vůdkyni tlupy neškodných lapků, která po letech najde svou dceru a vytrestá lichváře.

Na Štědrý večer se předvedl příběh O vánoční hvězdě, který propojil milostné třenice na noční obloze s osudy pozemských smrtelníků. Natočil jej Karel Janák a poprvé v tuzemské tvorbě zapojil do služeb filmu technologii, jež se používá v takzvaném videomappingu.

Boží hod patřil televizní premiéře pohádky Hodinářův učeň, kterou v kinech vidělo devadesát tisíc lidí. Putování titulního hrdiny za kouzelnými hodinkami se pyšnilo silnou hereckou sestavou v čele se zábavnými představiteli záporných postav, Viktorem Preissem a Janou Plodkovou.

Na Štěpána pak dorazil koprodukční snímek O léčivé vodě, vyrobený v režii Jána Sebechlebského na Slovensku za účasti českých herců.  Paní vod a pramenů v podání Lindy Rybové pomůže králi a princezně darem, který se však jiní pokusí zneužít k vlastnímu prospěchu. 

Pro nejzdařilejší z nových pohádek hlasujte zde:

Zvolte nejlepší novou pohádku Vánoc

celkem hlasů: 10612
Hlasování skončiloČtenáři hlasovali do 23:00 pondělí 28. prosince 2020. Anketa je uzavřena.