Hrášek spaluje tuky
Zelené kuličky dodávají organismu cenné vitaminy, bílkoviny a minerální látky, jako je železo a zinek. Díky komplexním sacharidům stoupá hladina cukru v krvi jen pozvolna. Návaly nezvladatelného hladu se tak stanou minulostí. Bílkoviny pak podporují tvorbu svalové hmoty a stimulují především v noci spalování tuků.
Hrášková polévka s rukolou
Na 1 porci omyjte a osušte 1/4 svazku rukoly. Nasekejte nahrubo 1 cibuli a 1 stroužek česneku a nechte zesklovatět na 1 lžičce oleje. Přilijte 200 ml zeleninového vývaru. Přiveďte k varu, vmíchejte 50 g zeleného hrášku a čtvrtinu rukoly. Pod pokličkou povařte 10–15 minut. Odkrojte kůrku z 1 plátku toustového chleba, střídku nakrájejte na kostičky a nasucho bez tuku opečte. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem do krémové konzistence, dochuťte solí a pepřem. Přelijte do misky, přidejte 1 lžíci jogurtu a posypejte zbylou rukolou a krutonky. Nakonec přidejte drcený pepř a 1 lžičku lněného oleje.
Asi 210 kcal