Řeřicha napíná pojivové tkáně
Bylince dodává její nakyslou, až lehce ostrou chuť hořčičná silice glukonasturtin. Obsažené hořčiny mají osvěžující, až trochu drsné aroma, povzbuzují tvorbu žaludečních šťáv a stimulují činnost jater, což se pozitivně promítá do odbourávání tuků. Na postavu pozitivně působí i dehydratační a detoxikační účinek řeřichy, díky tomu člověk vypadá štíhlejší, protože se napnou pojivové tkáně.
Řeřichová polévka
Na 1 porci otrhejte lístky z 1/4 svazku řeřichy a 1/4 svazku petržele. Nakrájejte na kostičky 1 cibuli a 50 g brambor a orestujte na 1 lžičce oleje. Přilijte 200 ml zeleninového vývaru a povařte 5 minut. Přidejte petržel a řeřichu, trochu řeřichy odložte stranou na ozdobení. Povařte dalších 5 minut, poté rozmixujte najemno a dochuťte solí a pepřem. V hmoždíři rozdrťte 1/4 lžičky celého kmínu a vmíchejte do 50 g jogurtu. Polévku dozdobte řeřichou, jogurtem a 1 lžící řepkového oleje.
Asi 290 kcal