Kokosová voda: Tekutina uvnitř kokosového ořechu se nazývá kokosová voda. Jde o osvěžující nápoj se zanedbatelným množstvím kalorií, který však obsahuje velké množství vápníku, draslíku, hořčíku a sodíku.
Kokosový olej: Panenský kokosový olej se lisuje z dužiny nebo se získává z kokosového mléka. Díky své charakteristické chuti se perfektně hodí do asijské kuchyně. Jeho antibakteriální účinky oceníte i při péči o pleť. Důležité ale je používat kokosový olej v bio kvalitě.
Kokosové chipsy: Bílá kokosová dužina se při přípravě chipsů nejprve usuší a poté opraží. Obohatí chuť müsli, smoothie, salátů a asijských jídel. je to ale také nekalorická svačinka nebo chuťovka na mlsání.
Kokosový cukr: Připravuje se z nektaru z kokosových květů. Má sice skoro stejně tolik kalorií jako normální cukr, ale vyznačuje se jemnou karamelovou příchutí. Skvěle se hodí na pečení, do dezertů, ale i k oslazení kávy a čaje.
Kokosová mouka: Má málo kalorií a je bez lepku, zato v ní najdete hodně vlákniny a živin, proto je ideální na pečení moučníků. Prostě nahraďte v receptu dvacet procent předepsaného množství pšeničné mouky kokosovou a přidejte o trochu víc tekutiny.
Kokosové mléko: Není uvnitř ořechu, jak jste si možná myslela, ale připravuje se z kokosové dužiny. Je základní surovinou pro přípravu asijského krémového kari a polévek. V dezertech jím můžete nahradit mléko nebo smetanu.