VIDEO: Vynikajícího salátu coleslaw připravíte za babku plnou mísu

aktualizováno 
Zelí, mrkev, cibule a celer jsou základem zelného salátu coleslaw, který je tak osvěžující, že si vybojoval ve fast foodech pevné místo vedle hamburgerů a hranolků. I díky tomu je šancí, jak dostat do dětí vitaminy přirozenou cestou.

Stačí oloupat a nastrouhat pár mrkví, oloupat a pokrájet cibuli a kus celeru a nakrouhat nebo nastrouhat zhruba půl středně velké hlávky bílého zelí.

Půl hlávky zelí na salát padne...
Základem nejoblíbenější fastfoodového salátu pocházejícího z Holandska je...

Základem nejoblíbenějšího fastfoodového salátu pocházejícího z Holandska je obyčejné bílé zelí.

Promícháte v míse, přidáte zálivku, dochutíte, opět pořádně promícháte, dáte na pár hodin (stačit by měly čtyři) nebo do druhého dne rozležet do lednice a můžete hodovat. Třeba k obědu s bramborem je coleslaw vynikající.

Osolte, opepřete, přidejte trochu octa...
K nakrouhanému zelí, nastrouhané mrkvi a celeru pokrájenému na kostičky...
Přisypte ještě asi dvě lžíce cukru a všechny ingredience v míse pečlivě

K nakrouhanému zelí, nastrouhané mrkvi a celeru pokrájenému na kostičky přidejte asi šest lžic majolky. Osolte, opepřete, přidejte trochu octa, dvě lžíce cukru, salát pořádně promíchejte a dejte na čtyři hodiny odležet.

Zda si zálivku připravíte zvlášť, nebo jednotlivé ingredience rovnou přihodíte do mísy k zelenině jako "táta s dětmi" na videu, je na vás.

Zálivku, která zelný salát příjemně propojí, smícháte z několika lžic majonézy (na mísu salátu šest až sedm), zhruba lžíce obyčejného octa a dvou lžic cukru, dochucená je solí a směsí čerstvě mletého pepře.

Oblíbený zelný salát je u nás známý především z nabídky amerických fast foodů. Připravit si ho ale můžete i doma s dětmi, stejně jako ho udělá v neděli vpodvečer na televizi Prima Family v pořadu Když vaří táta privátní kuchař Martin Polačko spolu se svými "televizními syny".

Je to recept jednoduchý a osvědčený, zkuste ho taky. Případně se můžete s ostatními čtenáři podělit v diskusi o vychytávky, jak ho udělat co nejlepší či jak dosáhnout toho, aby ho jedly i děti.

Autor:
  • Nejčtenější

Tragédie v přírodě. Žirafa usmrtila své mládě při obraně před lvicí

Scénu nafotil jihoafrický fotograf Mike Dexter, který zároveň působí jako průvodce v přírodních parcích. Žirafa se...

Premium

Kouzlil u Horníčka, Hlaváčové zničil kytku. Teď zametám, říká Větvička

Přestože Václav Větvička už překročil osmdesátku, denně dojíždí do zámeckého parku ve Štiříně, který deset let vedl....

Musíme se vrátit k přírodě a pěstovat potraviny pro obživu, říká Cílek

Výkyvy počasí jsou v posledních letech stále častější a rady si s tím nevědí ani přední odborníci celého světa. Podle...

Jak připravíte svatomartinskou husu s chlupatými knedlíky a zelím

Pečená husa, chlupatý knedlík a zelí je jako kombinace naprostá klasika. Když se k tomu přidá tradiční podzimní ovoce,...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Lapinkoira je věčně usměvavý přizpůsobivý pes, dodnes pase stáda sobů

Lapinkoira, netradiční finské plemeno s krkolomným názvem, se v Česku začíná těšit oblibě. Mezi chovateli a majiteli...

Premium

Konzumace jídla několikrát denně je klišé, tvrdí výživový poradce Fořt

Napsal více než dvacet knih o zdravém životním stylu a boji s obezitou. Petr Fořt tvrdí, že žádný obecně platný návod...

Premium

Test celoročních pneumatik. Jak si vedou za sucha, za mokra a na sněhu

K celoročním pneumatikám výrobci přistupovali po dlouhá léta macešsky. Konečně se však vrátily do jejich přízně....

Premium

Pes celý život čeká na to, až ho někdo sprdne, říká veterinář

Do své ordinace v centru Prahy dochází den co den už 22 let, aby znovu na nohy postavil čtyřnohé domácí mazlíčky. „I...

  • Další z rubriky

Úzké nášlapy, špatná volba typu: na co si dát pozor při opravě schodiště

Pokud schodiště zabírá moc místa, už se nehodí k novému nábytku nebo se vám po něm hůř chodí, pusťte se do přestavby...

Jak připravíte svatomartinskou husu s chlupatými knedlíky a zelím

Pečená husa, chlupatý knedlík a zelí je jako kombinace naprostá klasika. Když se k tomu přidá tradiční podzimní ovoce,...

Premium

Můžu najít chyby na Pohlreichovi i na Babicovi, vypráví kuchař Sapík

První má vyhlášenou rodinnou restauraci v Klokočné u Prahy, kde vaří především českou klasiku, druhý je šéfem v Terase...

Premium

Život bez michelinské hvězdy. Otřáslo to se mnou, říká šéfkuchař Paulus

V tuzemsku patří už řadu let mezi nejlepší kuchaře, v roce 2012 dovedl pražskou hotelovou restauraci Alcron poprvé k...

SOUTĚŽ: Vyhrajte zábavnou stavebnici pro nejmenší LEGO® DUPLO® Tropický ostrov
SOUTĚŽ: Vyhrajte zábavnou stavebnici pro nejmenší LEGO® DUPLO® Tropický ostrov

Pojďte si s námi zasoutěžit a vyhrajte LEGO® DUPLO® Tropický ostrov. Veselé tvoření podporuje emoční vývoj i rozvoj jemné motoriky. Odpovězte na jednoduchou otázku a získejte krásnou stavebnici.

Najdete na iDNES.cz