Riccardo Lucque | foto: Marie Bartošová, Hana Kožušníková

České rizoto je moje noční můra, svěřil se italský šéfkuchař

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Téměř dvacet let Riccardo Lucque (51) učí Čechy milovat autentické italské chutě. A hosté už mu nevracejí těstoviny s tím, že jsou nedovařené, tak jako v roce 2005, kdy v Praze otevřel svou první restauraci Aromi. V současnosti v Praze vlastní sedm restaurací a školu vaření Laboratorio. Česká variace italského risotta je pro něj noční můrou. Co ostatní naše pokrmy?

Při přípravě kterého jídla si vždycky vzpomenete na maminku?
Ty nejlepší základy jako kuchař dostanete, když se doma vaří poctivě a dobře. Některé chutě od maminky mám zabudované ve své DNA. Její recepty se staly základem i mé kuchyně. Receptům jsem dal moderní podobu, ale ty chutě se snažím zopakovat. Určitě mi řeknete, že nejlepší svíčkovou jste jedl u své maminky, a u mě je to podobně. 

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
, Téma

Hovory na talíři