Čeští kuchaři uspěli na soutěži v Lyonu. Vyzkoušejte jejich recepty

Část 2/4
I takto se předvedli český kuchaři v silné celosvětové konkurenci....

Takto se předvedli Češi v silné celosvětové konkurenci. (International Catering Cup 2019)

Vepřová kotleta plněná sušenými rajčaty, šunkou, polentou a kapustou

Ingredience pro 10 osob: 1 kg brambor, 2 dcl olivového oleje, 4 plátky toustového chleba, 300 g filo těsta, 200 g másla, 1 l mléka, 500 g portského vína, 1 l smetany, 1 svazek plocholisté petržele, 300 g vepřových líček, 300 g kuřecích prsou, 100 g sušené šunky, 1x vepřová kotleta, 100 g špenátu, 50 g dijonské hořčice, 100 g sušených rajčat a 1 l vepřového či hovězího vývaru.

Vítězné vepřové kotlety českého národního týmu (International Catering Cup 2019)

Vítězné vepřové kotlety českého národního týmu (International Catering Cup 2019)

Kotletu očistíme a maso prořízneme. Do masa vložíme fáš ze sušených rajčat, šunky a kuřecích prsou, který připravíme tak, že kuřecí prsa rozmixujeme, ochutíme solí, přidáme sušenou šunku a sušená rajčata.

Maso zabalíme a dáme ho péct na 63 °C zhruba na dvě hodiny. Pak připravíme z toustového chleba, petržele a hořčice krustu a maso v ní obalíme.

Do tzv. filo těsta zabalíme ragú z kapusty a špeku, což není nic jiného než na špeku orestovaná slanina, sůl, pepř. Z brambor připravíme kaši (s máslem,  smetanou, mlékem a solí), polentu uvaříme s parmazánem a vykrojíme ji. Vepřová líčka rozdusíme v portském víně a vývaru, vychladlá je rozebereme a vytvoříme z nich krokety. Ty obalíme v klasickém trojobalu a osmažíme.

Autoři: ,

Nejčtenější

Ze zahrady v satelitu vytvořila architektka venkovní obývák s bazénem

Pohled z domu na bazén časem milosrdně zacloní vysoká tráva ozdobnice. ...

Zahrada u rodinného domu by podle zahradního architekta Ferdinanda Lefflera měla rodině jednoznačně sloužit v podstatě...

VIDEO: Velikonoční nádivka nesmí chybět u žádného slavnostního stolu

Zlatavá velikonoční nádivka by měla být s chutí másla, uzeného masa a plná...

Dobrá nádivka je hotový poklad. Uvnitř nadýchaná, zvenčí krásně dozlatova zbarvená. Máslová, s vůní uzeného masa a...

KVÍZ: Jak se vyznáte ve velikonočních tradicích

Kraslice Jaroslavy Vaňousové z Chebu zdobené drátkováním

Velikonoční svátky výrazně provázejí tradice. Mnohé z nich se ale udržují pouze lokálně a některé zvyky dokonce už...

I do té nejmenší zahrady ve městě lze dostat hloubku. A pořádnou terasu

Jakmile trvalkový podrost a keře zesílí a rozrostou se, jednotlivá místa v...

Co bych za takovou zahradu dal, napadne asi téměř každého obyvatele velkoměsta, jež po zahradě marně touží, nad obrázky...

Medvědí česnek je zdrojem síly. Jen ho trhejte rozumně s citem pro přírodu

Košík s "úlovkem česnekových" bylinek: vlevo vpředu česnek podivný, za ním...

Medvědí česnek je zásobárnou látek, které naše tělo po zimě uvítá. V kuchyni se hodí do pomazánek i na výrobu domácího...

Další z rubriky

Vajíčko ze sirek i obří pomlázka. Muzeum rekordů láká na velikonoční rarity

Aktuálně drží rekord parta koledníků z obce Silůvky, kde pod dohledem komisařů...

K Velikonocům se váže spousta příběhů, které lákají k tvorbě exemplářů, jež se vymykajícím běžné sváteční výzdobě....

VIDEO: Velikonoční nádivka nesmí chybět u žádného slavnostního stolu

Zlatavá velikonoční nádivka by měla být s chutí másla, uzeného masa a plná...

Dobrá nádivka je hotový poklad. Uvnitř nadýchaná, zvenčí krásně dozlatova zbarvená. Máslová, s vůní uzeného masa a...

Mladé skopové je pro Velikonoce typickým pokrmem. Jen vědět, jak na něj

Mladé skopové maso se považuje za jeden ze symbolů jarních svátků. Mnozí se nad...

Mladé maso se považuje za jeden ze symbolů jarních svátků. Mnozí se nad ním ošklibují, je to však spíše tím, že se...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz