Čeští kuchaři uspěli na soutěži v Lyonu. Vyzkoušejte jejich recepty

Část 2/4
I takto se předvedli český kuchaři v silné celosvětové konkurenci....

Takto se předvedli Češi v silné celosvětové konkurenci. (International Catering Cup 2019)

Vepřová kotleta plněná sušenými rajčaty, šunkou, polentou a kapustou

Ingredience pro 10 osob: 1 kg brambor, 2 dcl olivového oleje, 4 plátky toustového chleba, 300 g filo těsta, 200 g másla, 1 l mléka, 500 g portského vína, 1 l smetany, 1 svazek plocholisté petržele, 300 g vepřových líček, 300 g kuřecích prsou, 100 g sušené šunky, 1x vepřová kotleta, 100 g špenátu, 50 g dijonské hořčice, 100 g sušených rajčat a 1 l vepřového či hovězího vývaru.

Vítězné vepřové kotlety českého národního týmu (International Catering Cup 2019)

Vítězné vepřové kotlety českého národního týmu (International Catering Cup 2019)

Kotletu očistíme a maso prořízneme. Do masa vložíme fáš ze sušených rajčat, šunky a kuřecích prsou, který připravíme tak, že kuřecí prsa rozmixujeme, ochutíme solí, přidáme sušenou šunku a sušená rajčata.

Maso zabalíme a dáme ho péct na 63 °C zhruba na dvě hodiny. Pak připravíme z toustového chleba, petržele a hořčice krustu a maso v ní obalíme.

Do tzv. filo těsta zabalíme ragú z kapusty a špeku, což není nic jiného než na špeku orestovaná slanina, sůl, pepř. Z brambor připravíme kaši (s máslem,  smetanou, mlékem a solí), polentu uvaříme s parmazánem a vykrojíme ji. Vepřová líčka rozdusíme v portském víně a vývaru, vychladlá je rozebereme a vytvoříme z nich krokety. Ty obalíme v klasickém trojobalu a osmažíme.

Autoři: ,

Nejčtenější

V Africe vyfotili vzácného černého levharta. Prvního po 110 letech

Britský fotograf Will Burrard-Lucas zachytil v keňském parku Laikipia...

Britskému fotografovi Willu Burrardovi - Lucasovi se v Africe povedl náramný kousek. Podařilo se mu vyfotit vzácného...

Český kuchař si vyzkoušel, jak se vaří v nejlepší restauraci na světě

Stát se součástí týmu kuchaře a gastronomického vizionáře Reného Redzepiho (na...

Dva měsíce dřiny v kuchařském nebi. V restauraci, která byla čtyřikrát vyhlášena jako nejlepší na světě podle slavného...

Sázejte původní druhy dřevin, jinak ptáci nebudou mít co do zobáku

Kvetoucí dřišťál obecný - náš původní druh - je zdrojem potravy jak pro hmyz....

Ptáci ve městech strádají kvůli sázení exotických dřevin v parcích. Ty totiž vytlačují původní druhy, které jsou...

Drsný bengálský kocour Max potřebuje vybít baterky, radila trenérka

Před návštěvou Kláry byl Max postrachem domácnosti: napadal ostatní tři kočky...

Manželé Raškovi z Třince postupně poskytli domov čtyřem nechtěným šelmám. Ke třem klidným kočkám přibyl jako poslední...

Cihla budoucnosti ušetří přírodu i peníze. Vyrobí ji z hlíny a kalu

Cihly vyrobené z recyklovaného kalu z čistíren odpadních vod.

Se zajímavým nápadem přišli vědci z australské univerzity RMIT. Když se cihlářská hlína smíchá s deseti až pětadvaceti...

Další z rubriky

Tajemství zrání křehkého steaku: teplota, vlhkost a proudění vzduchu

Steaky po vysušení sice mění barvu, ale jsou daleko křehčí.

Suché zrání neboli staření steakových partií, během něhož maso několik týdnů odpočívá ve speciálních podmínkách, je pro...

Známe vítěze infrasauny, první cenu si odnesl snímek z horského srubu

Se svou přítelkyní relaxujeme nejraději aktivně. Pro většinu lidí by...

Soutěž o nejlepší místo k relaxaci zná svého vítěze. Stal se jím snímek, který poslal David Kudr. Jen těsně v...

I vitaminy se lze předávkovat. U některých hrozí arytmie a poruchy jater

Vitaminy, ovoce, vitaminové přípravky

Vitaminy hrají zásadní roli pro náš metabolismus i imunitní systém, ovšem stačí tělu to, co mu dodáme ve stravě?...

Najdete na iDNES.cz