Cestujícího utíkajícího před revizorem srazilo auto

Cestujícího utíkajícího před revizorem srazilo auto | foto: PČR, iDNES.tv

Muž i po střetu s autem utekl revizorovi. Čekal jsem vás, řekl policistům

  • 36
Jen pár týdnů unikal trestu černý pasažér z brněnské MHD, kterého při útěku před revizorem srazilo auto. Muž se tehdy po pádu zvedl a pádil dál, sankci však nakonec stejně neujde. Naopak se mu jich nakupilo více. Policisté ho vypátrali jen pár dní poté, co zveřejnili kamerový záznam z tramvaje.

Ani čelní srážka s vozidlem u zastávky Semilasso v Králově Poli muže prchajícího z tramvaje nezastavila, okamžitě se zvedl ze země a nezraněný utíkal dál.

Od minulého týdne už však věděl, že policie z kamerového záznamu ví, jak vypadá. Nakonec si pro výtečníka přišli policisté až domů.

„Dokonce se jim přiznal, že věděl, že ho usilovně hledají, a každou chvíli je očekával. Sám se však přihlásit nestihl, neboť údajně nevěděl kde,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Detektivové po muži pátrali, protože svým skokem do silnice zavinil dopravní nehodu. Na červené fabii, která ho srazila, způsobil škodu asi patnáct tisíc korun. „Tu bude muset zaplatit ze svého, stejně tak mu ještě hrozí nemalá sankce za samotné způsobení dopravní nehody,“ sdělil Vala.

Informace o totožnosti muže předali policisté také dopravnímu podniku, který s ním dořeší pokutu za jízdu bez platného dokladu. Za to v Brně hrozí pokuta 1 500 korun.

„Dále jsme ještě předali potřebné dokumenty hygienické stanici kvůli tomu, že muž neměl po celou dobu jízdy v tramvaji nasazenou roušku přes nos a ústa,“ doplnil Vala. Událost se stala na konci června, kdy ještě bylo nošení roušky v brněnské MHD povinné.