Revizorská placka Dopravního podniku města Brna | foto: DPMB

Černý pasažér chtěl dát revizorce pěstí. Bránila mi vystoupit, vymlouval se

  • 26
Místo zaplacení pokuty za jízdu načerno namířil v úterý dopoledne v brněnské tramvaji cestující bez jízdenky svoji zlobu proti revizorce, která ho kontrolovala. Když se mu snažila zabránit v odchodu, nadával jí, strkal do ní a neústupnou ženu se pokusil napadnout pěstí. Revizorce pomohli další cestující a dvě minuty po nahlášení incidentu i hlídka městské policie.

K potyčce došlo při příjezdu tramvaje na zastávku Rašínova. Strážníci vyhodnotili situaci na místě jako nepřehlednou. Nastala poté, co se zhruba šedesátiletá revizorka brněnského dopravního podniku pokusila vlastním tělem zatarasit dveře, aby s černým pasažérem mohla porušení přepravního řádu vyřešit. To čtyřiadvacetiletého muže z Blanenska rozčílilo.

„Pracovnice dopravního podniku společně s dalšími třemi svědky se snažila zabránit v odchodu černému pasažérovi, který jí v tramvaji prý nadával, strkal do ní, a dokonce se jí pokusil udeřit pěstí. Hlídka okamžitě od sebe všechny přítomné oddělila,“ sdělila mluvčí strážníků Jana Pokorná.

Revizorka i díky včasnému zásahu ostatních fyzickou újmu neutrpěla, byla ale vylekaná a v šoku. „Když se muž pokusil vynutit si výstup z tramvaje úderem pěstí, zakročili ostatní cestující. Pasažér bez jízdenky hlídce řekl, že nikoho nenapadl, pouze chtěl vystoupit. To však bylo v rozporu s tím, co strážníci slyšeli od svědků, proto podezření ze spáchání přestupku oznámili úředníkům,“ dodala mluvčí.

10. února 2018