Národní sommeliérka Klára Kollárová

Národní sommeliérka Klára Kollárová | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Ke kaprovi víno výraznější, k cukroví sladší, radí národní sommeliérka

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
O snoubení jídla s vínem byly napsány celé knihovny, ale v praxi málokdo překročil základní poučku „ke světlému masu bílé a k tmavému červené“. Národní sommeliérka Klára Kollárová zná dokonalou kombinaci vín dokonce i k různým druhům cukroví a na rozdíl od kolegů nezatracuje ani voňavý svařák.

Když dostanete k Vánocům víno, potěší vás to, nebo se vám lidé těžko trefují do vkusu?
Já bych si strašně přála, aby mi lidi dávali k Vánocům jen hezká vína. (směje se) Ale potřebovala bych jim k tomu udělat seznam, takový wish list (seznam přání – pozn. red).

Popíjet celý večer lehčí Frankovku určitě znamená lepší ráno, než si dát těžký Malbec z Argentiny, který má čtrnáct až patnáct procent alkoholu.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se