- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
V romantické krápníkové jeskyni pod Václavským náměstím, kde dříve bavili hosty Werich s Voskovcem a kde se místo stolů používala víka od rakve a strávníky obsluhovali číšníci v kostýmech funebráků, dnes čaruje slovenský kuchař TOMÁŠ KOHÚT (31). Šéfkuchař restaurace Triton vzal do hry českou klasiku a připravil z ní moderní pokrmy. Jak vypadá jeho verze zavináče, vepřo-knedlo-zela anebo jablečného štrúdlu? Jak zlegalizoval přípravu zakázaného pokrmu snobů, malého ptáčka strnada? A proč se jako dítě rodičům omlouval tím, že usmažil bramboráky? | foto: archiv Tomáše Kohúta
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
Máte rád kohouta na víně?
Mám ho dokonce vytetovaného na ruce spolu s polévkou Pho Bo. Toužil jsem po tetování delší dobu a přemýšlel jsem o něčem, aby to mělo příběh. Sestra je velká umělkyně, kterou obdivuju, a tak mi přišlo super, aby navrhla první nástřel. Miluju francouzskou kuchyni a vzhledem k mému jménu to bylo celkem jasné. (usmívá se) Na ruce mám vyobrazenou cibuli, česnek, červené víno, pepř, sůl, houby, mrkev, petržel, tymián, slaninu. Tady mám nůž, první kvalitní japonský, co jsem si pořídil. A francouzský název pokrmu Coq au Vin (kohout na víně). A taky moje oblíbené motto: Vaření je moje cesta.
Místo strnada používáme holuba. Podle původního receptu se ten drobný ptáček vykrmuje na čtyř- až pětinásobek váhy pomocí fíků, hrozinek nebo dětské krupice. Pak ho zaživa utopí v Armagnaku.
Připojte se ještě dnes a získejte: