Doba přípravy: 25 minut
Množství: 4 porce
- 500 g pečeného nebo vařeného jeleního masa
- 5 lžic brusinkového kompotu
- 2 kompotované hrušky
- 150 ml husté zakysané smetany
- 1 - 2 špetky soli
- 1 lžička růžového pepře
1. Maso ze zvěřiny a scezené hrušky nakrájíme na drobné kostičky a dáme do mísy.
2. Do zakysané smetany přidáme scezené brusinky, sůl a růžový pepř. Zlehka promícháme.
3. Touto zálivkou přelijeme jelení maso s hruškami a promícháme.
Poznámka: Salát je vhodný jako předkrm. U tohoto receptu můžete dobře využít zbytek masa z jelení pečeně nebo vařené maso, které vám zbylo například při přípravě zvěřinového vývaru. Recept mám od maminky. Tatínek je myslivec a o zvěřinu u nás není nouze.