Kate Winsletová v seriálu Režim (2024)

Kate Winsletová v seriálu Režim (2024) | foto: Profimedia.cz

Sexuální scény byly tak absurdní, že štáb musel pryč, říká Kate Winsletová

  • 14
Kate Winsletová (48) zavzpomínala na natáčení postelových scén v minisérii Režim. Hraje tam autokratickou kancléřku fiktivní evropské země Elenu Vernhamovou. Podle herečky je její role velmi perverzní. Jejího partnera Herberta Zubaka ztvárnil belgický herec Matthias Schoenaerts (46).

Protože je vztah hlavních hrdinů založen na sexu, nechybí v seriálu erotické scény. Kate Winsletové řekla, že některé byly tak absurdní, že bylo těžké udržet vážnou tvář a při jejich natáčení musel štáb pryč.

„Měli jsme pár momentů, kdy se děly věci, které byly tak vtipné, že bylo nutné poslat lidi ven,“ řekla herečka a zmínila obraz, kde její postava Elena strčí prsty do Zubakových úst – jen aby ji kousl, což mělo vést k vášnivé sexuální scéně.

Kate Winsletová a Matthias Schoenaerts v seriálu Režim (2024)

„Když jsme natáčeli pátý díl, Elena a Zubak měli sex. A ona na něj křičí: Žádné kousání! Žádné kousání! Kvůli smíchu museli dva lidi vykázat,“ prohlásila s tím, že ale bohužel šlo o členy štábu, kteří byli pro scénu klíčoví a museli se vrátit. Jeden byl maskér a druhý kameraman. „Matthias měl falešná tetování. Jak se stále více potil, obtiskovala se tetování na mé tělo. Říkala jsem si: To je, jako bych si na sebe nechala vytisknout noviny.“

Herečka roli považuje za závan čerstvého vzduchu v řadě vážnějších rolí, které hrála. „Abych byla upřímná, Matthias a já se známe, takže jsme to pochopili a důveřujeme si za těch více než deset let... je to satira. Nic nedává smysl a je to tak absurdní. Jediné, co můžete udělat, je smát se jako blázen,“ prozradila.

Herci spolu hráli v roce 2014 ve filmu Králova zahradnice, který režíroval Alan Rickman. A přestože mají dobrý vztah, Schoenaertsovi to nebránilo v tom, aby zahrát i vypjaté emoce. „Nikomu nechcete lámat kosti, ale zároveň chcete zatraceně vyděsit své kolegy a donutit je myslet si, že je můžete zabít,“ dodal Matthias Schoenaerts ke své herecké metodě.