Jako dvě hrdličky. Richard Gere září v Cannes po boku o 33 let mladší Španělky

  • 7
Richard Gere (74) se v Cannes objevil po boku své třetí manželky, španělské novinářky a aktivistky Alejandry Silvy (41), se kterou má dva malé syny. Herec na slavném filmovém festivalu v pátek osobně představil svůj nový film, drama s názvem Oh, Canada.

Richard Gere vypadá i po sedmdesátce skvěle, se svou v pořadí třetí manželkou je už šestým rokem.

Od výrazně mladší Španělky nedokázal odtrhnout ruce ani na červeném koberci. Tam je od vzájemných objetí a hlubokých pohledů do očí několikrát vyrušila jen kolegyně Uma Thurmanová, se kterou se herec objevil ve svém zatím posledním filmu.

Se svou třetí manželkou se Gere seznámil před deseti lety v rodinném hotelu jejích rodičů v italském Positanu. Oba v té době procházeli rozvodem a jak zmínili v několika rozhovorech, okamžitě si tehdy navzájem padli do oka.

Alejandra Silva je stejně jako Richard Gere aktivní praktikantkou buddhismu, díky slavnému herci se osobně přátelí s tibetským dalajlámou Tändzinem Gjamcchoem (88).

Manželé spolu mají dva malé syny, pětiletého Alexandera a dalšího potomka, který se narodil v roce 2020 a jehož jméno se herci před zvídavými novináři kupodivu doposud podařilo utajit. Rodina žije na ranči v městě Pound Ridge nedaleko New Yorku.

Třetího syna, nejstaršího Homera (24), má Richard Gere z manželství s bývalou bondgirl, herečkou Carey Lovellovou. Rozvedli se v roce 2016 po čtrnácti letech manželství. S první manželkou, modelkou Cindy Crawfordovou, se kterou žil v letech 1991 až 1995, dítě neměl.

Novinářka Alejandra Silva má ze vztahu s podnikatelem Govindem Friedlandisem sedmiletého syna Alberta. Syna amerického těžařského magnáta si vzala v roce 2012, rozvedli se o tři roky později.

OBRAZEM: Sexsymbol a buddhista Richard Gere slaví 70. narozeniny

Španělka na svého manžela Richarda Gera, který se stal idolem mnoha žen, pěje jen samou chválu. „Je to ten nejvíc pokorný, citlivý, milující, pozorný, zábavný a velkorysý muž, jakého jsem kdy potkala. Co víc říct? Jsem tak zamilovaná! Jak byste se cítili, kdyby se vás někdo každé ráno zeptal: Co tě dnes udělá šťastnou? Nemine jediný den, kdy mi neřekne, jak důležitá pro něho jsem. Mám opravdu velké štěstí,“ prohlásila v jednom z rozhovorů.

Stejně to cítí i hvězda filmu Pretty Woman. „Jsem nejšťastnější člověk ve vesmíru. Jak bych taky mohl nebýt. Jsem ženatý s krásnou, inteligentní, citlivou ženou, která ráda pomáhá lidem, je zábavná, trpělivá, umí odpouštět a je skvělá kuchařka. Dělá nejlepší saláty na světě! Je vegetariánka, skvělá máma a Španělka, tedy ze země králů a královen, Cervantese i Buñuela. Nemůžu se mít líp,“ uvedl spokojený Gere.