Do modernizace zdroje tepla a nového vstupního odbavovacího systému investovala...

Do modernizace zdroje tepla a nového vstupního odbavovacího systému investovala v roce 2020 Botanická zahrada Teplice téměř dva miliony korun. | foto: MAFRA

Teplická botanická chystá modernizaci zdroje tepla a odbavovacího systému

  • 0
Téměř dva miliony korun plánuje v letošním roce investovat Botanická zahrada Teplice do modernizace svého zdroje tepla a nového vstupního odbavovacího systému. Příspěvková organizace města chce obě investiční akce hradit z vlastních prostředků.

„Stávající plynové kotle v našem areálu jsou již zastaralé a emisně náročnější. Topný výkon původní kotelny z 90. let je předimenzován a plynové kotle nejsou provozovány v optimálním rozsahu. Proto potřebujeme nové,“ vysvětlil ředitel zahrady Petr Šíla.

Cena zakázky je podle Šíly 1,64 milionu korun a její realizace by měla proběhnout ještě do konce letních prázdnin.

Druhou velkou investicí botanické zahrady pak bude modernizace vstupního odbavovacího systému. Ten současný z roku 2004 už podle ředitele nevyhovuje po praktické ani funkční stránce.

„Nejenže se už přes deset let nevyrábí, ale funguje maximálně na počítačích s operačním systémem Windows 7, pro který letos skončila podpora a už se neaktualizuje. V případě závady na počítačích tedy neprobíhá záloha a přicházíme o data,“ sdělil Šíla.

Botanickou zahradu chci zviditelnit, říká její nový šéf

Vedení botanické zahrady se proto rozhodlo sjednotit svůj odbavovací systém s ostatními zahradami v republice a také s dalšími městskými příspěvkovými organizacemi. Zhotovitelem zakázky, která by měla být hotova do 22. května, bude firma Nessy a akce bude stát 306 tisíc korun s DPH.

„Předmětem plnění bude dodání vstupního odbavovacího systému včetně jeho zapojení a zprovoznění. Součástí je rovněž pořízení vstupních turniketů, prodejního systému a příslušenství u pokladny při vstupu,“ dodal Šíla.