Hrdinka prvenství obhajovat nebude

  • 8
Valašské Meziříčí - Marně dnes čekali organizátoři Valašské Rallye, druhého podniku mistrovství republiky v automobilových soutěžích, na Tomáše Hrdinku. Loňský vítěz Valašky si měl do třech hodin odpoledne vyzvednout itinerář rallye a vydat se na seznámení s rychlostními zkouškami. Jenže Hrdinka nečekaně oznámil, že se soutěže nezúčastní. Ve zdůvodnění neúčasti stručný. "Jsem příliš pracovně zaneprázdněný a ještě k tomu mám zdravotní problémy. Konkrétnější být nechci," uvedl Tomáš Hrdinka.

Pořadatelé jsou z toho smutní. Ze startovní listiny jim tak zmizel druhý speciál kategorie WRC, navíc s loňským vítězem jejich klání za volantem. "Je to mrzuté, Hrdinku máme vyjma plakátu na všech propagačních tiskovinách a programech rallye. Tušil jsem, že něco není v pořádku už ve chvíli, kdy si Tomáš nepřišel pro itinerář. Škoda, fanoušci budou ochuzeni, vždyť Hrdinkovi se u nás vždycky dařilo," posteskl si tiskový mluvčí Valašské Rallye Roman Ordelt.

Do středečního veřera se pořadatelům Valašské Rallye prezentovalo jedna devadesát posádek. Z priorotních pilotů chybí kromě Hrdinky, který měl jet se Subaru Impreza WRC, jen Tomáš Vojtěch, který nestačil opravit Toyotu Corollu WRC po havárii v Klatovech, a Milan Liška. Ten podle slov mluvčího rallye nemá v pořádku diferenciály vozu Proton Perth sk. N.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž