- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Do mazancoveho a vanockoveho testa pridavam pro vetsi vlacnost na cca 700g mouky dve vrchovate lzice zakysane smetany. Rozpustene maslo i trochu oleje a dve lzice rumu. Ostatni prisady obvyklé. Je to neskutecne dobre a zmizi vse bleskove.
Tak já dávám do těsta na vánočku a mazanec skořici. Nesmí se moc, aby to nebylo hořké, ale tato přísada nesmí v mém těstě chybět. Nikdo mi to nikdy nevěřil, straré tetky se vždy chápavě pousmály, ale kdo jednou ochutnal, už chce jen se skořicí.
Dá se upéct mazanec v dietnější podobě?
Správná odpověď: Tak ho prostě jezte míň! Proč ho ničit nějakýma nesmyslama? Olej tam nemá co pohledávat.
Taky nechapu, proc nekdo resi nahrazky a dietu u neceho, co se ji jednou v roce... Jako resit to u kazdodenniho stravovani, budiz. Ale proc bych si kazila pozitek z cukrovi nejakou hnusnou nahrazkou? Znama pece pernicky ze spaldove mouky a skoro bez cukru a strasne si to pochvaluje. Coz o to, nazdobene je ma ukazkove (jen mi pri te haklivosti na zdravi nesedi, ze na to pouziva kupovane zdobeni), ale jist se to neda. Tvrde a bez chuti.