Diskuze

Proč se peče mazanec, co je to kulič a jak na to, aby se povedl

Někomu by se mohl zdát nudně kulatý, těsto je v podstatě stejné jako u vánočky, přesto tradiční kynutý bochánek nesmí na našem velikonočním stole chybět. Chcete se o něm dozvědět víc?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KR

Do mazancoveho a vanockoveho testa pridavam pro vetsi vlacnost na cca 700g mouky dve vrchovate lzice zakysane smetany. Rozpustene maslo i trochu oleje a dve lzice rumu. Ostatni prisady obvyklé. Je to neskutecne dobre a zmizi vse bleskove.

0 0
možnosti
MF

Tak já dávám do těsta na vánočku a mazanec skořici. Nesmí se moc, aby to nebylo hořké, ale tato přísada nesmí v mém těstě chybět. Nikdo mi to nikdy nevěřil, straré tetky se vždy chápavě pousmály, ale kdo jednou ochutnal, už chce jen se skořicí.

0 2
možnosti
DH

D96e97n56i83s 19H73u37m66l

3. 4. 2021 8:22

Dá se upéct mazanec v dietnější podobě?

Správná odpověď: Tak ho prostě jezte míň! Proč ho ničit nějakýma nesmyslama? Olej tam nemá co pohledávat.

20 0
možnosti
Foto

Taky nechapu, proc nekdo resi nahrazky a dietu u neceho, co se ji jednou v roce... Jako resit to u kazdodenniho stravovani, budiz. Ale proc bych si kazila pozitek z cukrovi nejakou hnusnou nahrazkou? Znama pece pernicky ze spaldove mouky a skoro bez cukru a strasne si to pochvaluje. Coz o to, nazdobene je ma ukazkove (jen mi pri te haklivosti na zdravi nesedi, ze na to pouziva kupovane zdobeni), ale jist se to neda. Tvrde a bez chuti.

8 0
možnosti