Na těsto:
- 21 dkg hladké mouky
- 7 dkg cukru krupice
- 4 dkg mletých ořechů (mandlí)
- 2 dkg kakaa
- 14 dkg másla
- 1 lžíce rumu
- 1 žloutek
- špetka vanilkového cukru a citrónové kúry
Na krém:
- 10 dkg cukru
- 3 žloutky
- 2 dkg rybízové marmelády
- 15 dkg spařených lískových ořechů (nebo mletých)
- 1 lžíce rumu
Na ozdobu:
- čokoládová poleva
- ořechy na ozdobení (mandle, vlašský ořech)
1. Vypracujeme těsto, které necháme odpočinout (v lednici na pár hodin nebo přes noc v chladné místnosti). Vyválíme na plát a tvořítkem vykrajujeme kolečka, která na plechu s pečicím papírem pečeme ve středně teplé troubě.
2. Vychladlá kolečka slepujeme ořechovým krémem, který připravíme tak, že cukr a žloutky třeme, pak přidáme ostatní suroviny.
3. Dortíčky poléváme čokoládovou polevou nebo namáčíme v čokoládové lázni. Vršek dortíčku ozdobíme kouskem ořechu (mandle, vlašský ořech).
Poznámka: Necháme na pár dní v chladné místnosti uležet.