Doba přípravy: 55 min
Množství: 3-4 porce
- 500 g mletého masa
- 200 g hub
- 1 vejce
- lžíce sádla
- trochu vody
- lžíce pálivé mleté papriky
- sůl, pepř
1. Houby povaříme ve vodě a přecedíme. Ve velké míse smícháme umleté maso, kousky, hub, mletou pálivou papriku a dochutíme solí a pepřem.
2. Z masové směsi vypracujeme šišku, kterou položíme do pekáčku vymazaného sádlem, posypeme kroužky cibule, podlijeme vodou a pečeme asi 45 minut při 170 °C.
Tip:
Tato "vylepšená" sekaná chutná výborně teplá i studená. Teplou podávejte s jakkoli upravenými bramborami a tatarskou omáčkou, zastudena podávejte s čerstvým chlebem a doplňte o křen nebo hořčici.