Diskuze

Flexitariánství má vliv na figuru i planetu. Proč si dát maso jen v neděli

Nové trendy v jídle v nás obvykle nebudí důvěru. Flexitariánství je ovšem jiný případ. Není to žádná nová dieta, jejíž název ani principy si za rok nikdo nebude pamatovat. Podle novinářky, autorky kuchařek a nutriční poradkyně Karolíny Ponocné Kamberské je to životní styl pro 21. století.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

Nojo, chtěl jsem se chlubit a všem cpát, že jsme vegetarián. Ale vydeli mne s flakotou. Moment. Stačí tomu vymyslet nějaký super název a budu zase in!

0 0
možnosti
PM

Zkrátka, vsezravec zní obyčejné. Tím neohromim. Stejně jako že jsem děvkar. Ale takový polyamorista... To je jiná :)

1 0
možnosti
JH

Nerozumím tomu, proč se pořád dokola omílá ten nesmysl s ekologičností veganství. To totiž platí jenom v případě, že upřeme zvířatům právo na život. Zjednodušeně řečeno - buď ten uhlík vyprodukují dva vegani, nebo jeden masožravec a jedna kráva.

0 0
možnosti

R50o62m72a61n 43Š75i55m38o73n

13. 8. 2022 20:18

Ono to je těžký. Já občas používám tofu místo kuřecího masa, ale jeho uhlíková stopa je větší než toho kuřete. Takže jediné co by mě mohlo těšit je, že nemuselo zemřít další kuře.

0 0
možnosti
OR

Proč by mělo být tofu větší uhlikovou stopu. Sója se ve velkém pěstuje i na Slovensku. Kde by tam ta věští uhlíková stopu vznikla.

0 0
možnosti
MD

Já bych i maso omezil. Ale nemám ho čím nahradit. Sója mi nechutná, sýry nejím. A ani různé lilky,houby apod. Vyloženě se mi to příčí jist..Čím by se dalo maso nahradit?

0 0
možnosti
AV

Asi to chce jít spíš cestou jiného jídelníčku než "nahrazení masa".

Ale taky se mi to moc nedaří. Pokud bych brala ponaučení u mých prarodičů, co měli maso podstatně méně často, než je dnes obvyklé, tak něco byla jídla z luštěnin (což je fajn) a brambor (ujde), ale převažovala jídla moučná - a to si nejsem tak moc jistá, že je pro výživu plus.

1 0
možnosti
Foto

O90t33a 18B50l50a70ž23e29k

13. 8. 2022 17:23

Veganství je zřejmě vedeno především myšlenkou nezapřičinit usmrcení zvířete. Dobrá - ale napadlo někoho, že hospodářským zvířatům byl před usmrcením člověkem darován život? Tedy zrození, ke kterému by bez člověka nedošlo? A pokud zvířata prožila svůj život v dobrém prostředí a byla usmrcena "humánně" - řekněme v souladu s pravidly - je co řešit?

0 0
možnosti
Foto

O23t85a 55B44l19a15ž37e13k

13. 8. 2022 17:26

...snad "jen" - připouštím - ekologické zatížení životního prostředí, které je jistě chovem zvířat větší než pěstováním rostlin. Však už jsem flexitariánem...

0 0
možnosti
KT

Ještě před 100 lety jsme byli skoro všichni flexitariáni. Maso se jedlo jen v neděli a o svátku. Nemám s tím moc problém trochu maso omezit, ale je fakt že už je mi mezi 40 a 50.

1 0
možnosti
DK

Jaký vliv na planetu bude mít až se bude hnojit jenom chemií, protože nebude chlévská mrva?

3 0
možnosti
OR

Proč bychom měli přestat hnojit chlevskou mrvou? Ta se samozřejmě bude používat dál

0 0
možnosti
ZS

Bezmasé pondělky? Nic nového pod sluncem. Já pamatuji bezmasé čtvrtky. Koukám, jak jsme byli už před více než půl stoletím cool! ;-D

3 0
možnosti
RM

Neušetříte. Když maso nahradíte ovocem a zeleninou tak toho sníte mnohem víc a maso zas o tolik dražší není.

3 0
možnosti
OR

Maso se ovocem a zeleninou nahradit nedá. Maso se nahrazuje sojou a lusteninami

1 1
možnosti
PS

Já jsem ultravegan tedy nesmím sníst nic co vrhá stín. Chráním tím planetu protože jsem takto ztratil rozmnožovací schopnost. Zabírám míň místa v autobuse dokonce při seskoku nepotřebuji padák (mé tělo se chová jako list).

Z deníku ultravegana.....

4 0
možnosti
MK

To bylo hodně vtipný

0 0
možnosti