Premium

Získejte všechny články
jen za 49  Kč / 1. měsíc

Zpěvák Hrůza po potyčce krvácel do mozku. Po operaci je v umělém spánku

  10:12aktualizováno  15:15
Zpěvák Michal Hrůza skončil brzy ráno po potyčce v ostravské Stodolní ulici v nemocnici. Je ve velmi vážném stavu, podle mluvčí zařízení krvácel do mozku a byl operován primářem neurochirurgie. Jeho stav je stabilizovaný, ale nadále velmi vážný.

Michal Hrůza | foto: Michal Budinský

Incident se stal o půl čtvrté ráno uprostřed Stodolní ulice na chodníku mezi podnikem Grand Prix herna bar a rychlým občerstvením Iziburger. Podle informací iDNES.cz Hrůza předtím popíjel naproti v Dublin pubu. 

Úhlopříčně od místa incidentu na nároží je policejní kamera. Jestli kriminalisté mají k dispozici záznam potyčky, zatím není známo. „Vyšetřování probíhá standardně, kromě výslechů se zabýváme i tím, jestli událost nezachytila některá z kamer,“ uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Místo na Stodolní ulici, kde byl těžce zraněn zpěvák Michal Hrůza. (17. července 2014)

V některých médiích se objevila informace, že se kamery na Stodolní v době nočního klidu vypínají. „To není pravda, kamery fungují non-stop,“ reagovala mluvčí ostravské městské policie Dana Klišová.

Na Stodolní bylo nad ránem ještě dost lidí, mnoho z nich opilých. Návštěvnost tohoto známého místa v Ostravě se v době hudebního festivalu znatelně zvyšuje.

Hrůza zůstává v umělém spánku, čekají ho CT vyšetření

Hrůza večer před incidentem vystoupil na koncertu v Trojhalí v rámci Festivalu v ulicích, dnes ho čekal festival Colours of Ostrava.

„Z dosud zjištěných informací vyplývá, že došlo k potyčce několika osob. Žádáme svědky události, aby nás kontaktovali na lince 158,“ řekla policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Michale, držíme ti palce, vzkazují kolegové z kapely

Případem se zabývají kriminalisté, kteří se specializují na odhalování násilné trestné činnosti. „Pokračuje zjišťování identity případných svědků, po události se na místě údajně nacházela skupina lidí. Věc je kvalifikována jako těžké ublížení na zdraví, pachateli tohoto skutku hrozí trest odnětí svobody od tří do deseti let,“ konstatovala Holčáková.

Hrůza byl dopoledne převezen na operační sál neurochirurgie Městské nemocnice v Ostravě-Fifejdy. „Podstoupil operaci nitrolebního krvácení v rámci rozvoje sekundárních změn po těžkém poranění mozku. Necelé dvě hodiny ho operoval primář neurochirurgie Marian Starý, který patří v tomto oboru k největším kapacitám v zemi,“ řekla mluvčí nemocnice Magda Otáhalová s tím, že pacientův stav je sice stabilizovaný, ale zůstává velmi vážný.

Michal Hrůza

Narodil se roku 1971. V roce 1996 založil kapelu Ready Kirken, s kterou natočil pět alb. Pro Anetu Langerovou napsal hit Voda živá.

Před osmi lety skupinu opustil a založil Kapelu hrůzy. Píše i filmovou hudbu, mimo jiné pro drama Lidice i romanci Martin a Venuše, populární je jeho melodie k seriálu Vyprávěj.

„Prognóza je vzhledem k poranění mozku velmi nejistá, uvidíme, co přinesou další kontrolní vyšetření CT. Muž nyní zůstává v umělém spánku,“ dodala Otáhalová.

Místo Hrůzy vystoupí Vložte kočku

V Ostravě zůstává Hrůzova manažerka Martina Tůmová, přijela už i jeho manželka, která odmítla možnost, že by nemocnice dále informovala veřejnost o zpěvákově zdravotním stavu.

Manažerka Tůmová potvrdila, že se čtvrteční Hrůzův koncert na Colours of Ostrava od 22:00 ruší.

Jak uvedla ředitelka festivalu Zlata Holušová, místo koncertu Michala Hrůzy zahraje kapela Vložte kočku.

„Jsme jim za to hodně vděční, navíc víme, že pro to museli hodně přizpůsobit svůj program. Na Czech Music Crossroads se mi nejvíce líbilo jejich vystoupení, mrzelo mne, že tady na Colours letos nejsou a teď se to bohužel za smutných okolností změnilo,“ uvedla Holušová a Hrůzovi popřála co nejrychlejší uzdravení: „Ať je tady za rok s námi.“

Autoři: , ,
  • Nejčtenější

Nejdražší auto v Česku koupíte jen v beskydské vsi. Připravte si 67 milionů

V Česku se začalo prodávat nejvýkonnější italské auto za 67 milionů korun. Obci Čeladná, která se nachází v okrese Frýdek-Místek v Moravskoslezském kraji v podhůří Beskyd, se dostalo privilegia stát...

26. července 2024

Dronaři jsou problém, řešili jsme desítky nelegálních průletů, říká mluvčí Colours

Jednadvacátý ročník Colours of Ostrava je minulostí. Areál někdejších dolů a huti Dolní Vítkovice se opět zaplnil desítkami tisíc lidí, přičemž odborníci kvitují pestrost nejen hudební skladby....

22. července 2024  9:25

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Nemocná matka mu darovala pozemky za 40 milionů, policie viní syna z podvodu

Dědictví v řádu desítek milionů korun na sebe nechal podvodem přepsat syn starší nemocné ženy z Karvinska. Jeho matku postihla vážná zdravotní indispozice a starají se o ni pečovatelé. Toho muž...

24. července 2024  13:36

V osudí už i Slavia s Plzní. Los třetího předkola: Spartě nahrálo zužování

Ač teprve v týdnu vstoupí do druhého předkola evropských pohárů, Sparta, Mladá Boleslav i Baník Ostrava se v pondělí po polední dozví soupeře pro případnou další část kvalifikace. Poprvé v osudí jsou...

21. července 2024  17:24,  aktualizováno  22.7 9:58

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Velká srpnová smršť. Fanoušci Baníku šílí a český fotbal vyhlíží třetí předkola

Už se pomalu chystejte na velkou srpnovou pohárovou smršť. Jinými slovy: na všech pět českých týmů ve třetím předkole. Sparta, Slavia a Plzeň tam jsou, Baník Ostrava vlastně taky. Jen Mladá Boleslav...

26. července 2024  15:30

Jsem zvědavá, jak to bude vypadat, říká před hrami badmintonistka Švábíková

Nejlepší česká badmintonistka Tereza Švábíková se i vinou zdravotních problémů na minulé olympijské hry v Tokiu neprobojovala. Tentokrát v boji o Paříž uspěla a už se těší na silné soupeřky.

26. července 2024  21:25

Velká srpnová smršť. Fanoušci Baníku šílí a český fotbal vyhlíží třetí předkola

Už se pomalu chystejte na velkou srpnovou pohárovou smršť. Jinými slovy: na všech pět českých týmů ve třetím předkole. Sparta, Slavia a Plzeň tam jsou, Baník Ostrava vlastně taky. Jen Mladá Boleslav...

26. července 2024  15:30

Pirátská politička podala trestní oznámení kvůli vyvádění peněz z huti Liberty

Moravskoslezská zastupitelka Zuzana Klusová (Piráti) podala k Vrchnímu státnímu zastupitelství v Olomouci trestní oznámení na neznámého pachatele související s děním v hutní společnosti Liberty...

26. července 2024  15:12

Obří sochu Krista nezvedlo ani šest chlapů. Pomohlo až lešení a lana

Hned několik variant řešení, přes tři hodiny práce. Zavěsit více než dvě stě kilogramů těžkou bronzovou sochu Krista na kříž v kapli zámku v Hradci nad Moravicí na Opavsku nebylo vůbec jednoduché.

26. července 2024  14:14

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Můj syn Xavier zemřel, říká Musk o transgender dceři. A chce zničit „virus woke“

Miliardář Elon Musk tvrdí, že byl podveden, když dovolil svému synovi stát se transgender ženou. V rozhovoru s...

Ruská kráska Sofja Lebeděva šla donaha v seriálu Vikingové: Valhalla

Bývalá gymnastka Sofja Lebeděva (30) potěšila fanoušky seriálu Vikingové: Valhalla, když se v jedné ze scén nového dílu...

Sto tun obilí za hodinu. Na Hané mají výjimečný kombajn, jeden z patnácti na světě

Až sto tun obilí dokáže za hodinu sklidit nový kombajn CR11 firmy New Holland, který vyjel do obilných lánů v okolí...

Rozvádím se, oznámila dubajská princezna na Instagramu manželovi a jeho milenkám

Dubajská princezna Mahra (30) a její manžel šejk Mana Bin Mohammed Al Maktúm (25) se po loňské svatbě rozvádí. Dcera...

Olympiáda je festival sexu pro sportovce, potvrzují bývalí účastníci

Olympijská vesnice mi dala za dva týdny víc sexu než zbytek mého života, tvrdí bývalý olympionik Matthew Syed....