Michal Hrůza

Michal Hrůza | foto: Michal Budinský

Zpěvák Hrůza po potyčce krvácel do mozku. Po operaci je v umělém spánku

  • 866
Zpěvák Michal Hrůza skončil brzy ráno po potyčce v ostravské Stodolní ulici v nemocnici. Je ve velmi vážném stavu, podle mluvčí zařízení krvácel do mozku a byl operován primářem neurochirurgie. Jeho stav je stabilizovaný, ale nadále velmi vážný.

Incident se stal o půl čtvrté ráno uprostřed Stodolní ulice na chodníku mezi podnikem Grand Prix herna bar a rychlým občerstvením Iziburger. Podle informací iDNES.cz Hrůza předtím popíjel naproti v Dublin pubu. 

Úhlopříčně od místa incidentu na nároží je policejní kamera. Jestli kriminalisté mají k dispozici záznam potyčky, zatím není známo. „Vyšetřování probíhá standardně, kromě výslechů se zabýváme i tím, jestli událost nezachytila některá z kamer,“ uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Místo na Stodolní ulici, kde byl těžce zraněn zpěvák Michal Hrůza. (17. července 2014)

V některých médiích se objevila informace, že se kamery na Stodolní v době nočního klidu vypínají. „To není pravda, kamery fungují non-stop,“ reagovala mluvčí ostravské městské policie Dana Klišová.

Na Stodolní bylo nad ránem ještě dost lidí, mnoho z nich opilých. Návštěvnost tohoto známého místa v Ostravě se v době hudebního festivalu znatelně zvyšuje.

Hrůza zůstává v umělém spánku, čekají ho CT vyšetření

Hrůza večer před incidentem vystoupil na koncertu v Trojhalí v rámci Festivalu v ulicích, dnes ho čekal festival Colours of Ostrava.

„Z dosud zjištěných informací vyplývá, že došlo k potyčce několika osob. Žádáme svědky události, aby nás kontaktovali na lince 158,“ řekla policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Michale, držíme ti palce, vzkazují kolegové z kapely

Případem se zabývají kriminalisté, kteří se specializují na odhalování násilné trestné činnosti. „Pokračuje zjišťování identity případných svědků, po události se na místě údajně nacházela skupina lidí. Věc je kvalifikována jako těžké ublížení na zdraví, pachateli tohoto skutku hrozí trest odnětí svobody od tří do deseti let,“ konstatovala Holčáková.

Hrůza byl dopoledne převezen na operační sál neurochirurgie Městské nemocnice v Ostravě-Fifejdy. „Podstoupil operaci nitrolebního krvácení v rámci rozvoje sekundárních změn po těžkém poranění mozku. Necelé dvě hodiny ho operoval primář neurochirurgie Marian Starý, který patří v tomto oboru k největším kapacitám v zemi,“ řekla mluvčí nemocnice Magda Otáhalová s tím, že pacientův stav je sice stabilizovaný, ale zůstává velmi vážný.

Michal Hrůza

Narodil se roku 1971. V roce 1996 založil kapelu Ready Kirken, s kterou natočil pět alb. Pro Anetu Langerovou napsal hit Voda živá.

Před osmi lety skupinu opustil a založil Kapelu hrůzy. Píše i filmovou hudbu, mimo jiné pro drama Lidice i romanci Martin a Venuše, populární je jeho melodie k seriálu Vyprávěj.

„Prognóza je vzhledem k poranění mozku velmi nejistá, uvidíme, co přinesou další kontrolní vyšetření CT. Muž nyní zůstává v umělém spánku,“ dodala Otáhalová.

Místo Hrůzy vystoupí Vložte kočku

V Ostravě zůstává Hrůzova manažerka Martina Tůmová, přijela už i jeho manželka, která odmítla možnost, že by nemocnice dále informovala veřejnost o zpěvákově zdravotním stavu.

Manažerka Tůmová potvrdila, že se čtvrteční Hrůzův koncert na Colours of Ostrava od 22:00 ruší.

Jak uvedla ředitelka festivalu Zlata Holušová, místo koncertu Michala Hrůzy zahraje kapela Vložte kočku.

„Jsme jim za to hodně vděční, navíc víme, že pro to museli hodně přizpůsobit svůj program. Na Czech Music Crossroads se mi nejvíce líbilo jejich vystoupení, mrzelo mne, že tady na Colours letos nejsou a teď se to bohužel za smutných okolností změnilo,“ uvedla Holušová a Hrůzovi popřála co nejrychlejší uzdravení: „Ať je tady za rok s námi.“

, ,