- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jo, to já se jednou po krájení morug vzbudil a měl obě dlaně, že bych z nich snad i hodil fireball. Od té doby jedině rukavice a přes jalapeňos/habaněro normálně nejdu - přece nebudu žrát to, na co mám strach sáhnout. Hodím směs do mixéru, trochu soli (občas se doporučuje až třetina - nesmysl!!), trochu jablečného octa, lžička cukru, možná i kus česneku... Když to nejde žrát, tak i trochu protlaku - nemám to na vaření ale rovnou do talíře.
Používám náplastí s papričkama a mohu doporučit. Uvolní svalstvo a částečně pomůže i od bolesti
Nechci to nijak zlehčovat, ale první mě napadla klasická rada, že když vás bolí ruka, máte se bacit kladivem do palce u nohy :)))
No teda nevím, ale když krájím papričky jako Moruga, Carolina reaper, apod, tak fakt jedině v rukavicích. Pak mám extrakt kapsaicinu v malé skleničce a jelikož byla trochu upatlaná a dal jsem si jí do kapsy u kraťasů, tak mě pak pálilo stehno den a půl a to bylo před celkem silnou látku. Tak bych panu Palečkovi teda moc nevěřil :-D
Možná jako vědec nemá ty praktické zkušenosti. Potřel někomu kůži kapsaicinem a neviděl reakci (?).
Pan Paleček asi nikdy nezpracovával papričky. Když jsem neznale zpracovával sušený kajenský pepř jen tak bez rukavic, pálily mě ruce ještě týden po tom.
Presne tak. Ruce pali, ne ze ne.