- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
prej v článku: přidejte si ovesné vločky do müsli :D já jsem si vždycky müslel, že müsli jsou ovesné vločky + další věci (sušený ovoce, čoko, atd.)
sorry a to s tou kávou... existují teorie? já mam teda jen učňák kuchařskej, ale káva je pochutina, která podporuje peristaltiku (pohyb) střev a fci žaludku (kromě jiného)... to neni žádná teorie přece, ale fakt... autorovi doporučuji vyhledat na netu knihu potraviny a výživa 1.
já když si dám ráno plechovku fazolí tak v práci nadskakuju na židli.. je to u nás v openspacu jak na střelnici.
Kdysi davno mne jeden expert rikal,ze kdyz se najim a zda se mne,ze bych jeste neco snedl at pockam asi 20 min...Dodnes to u mne funguje.
Slehne a sníte pak víc?
To nebyl expert, ale zástupce výrobců potravin
No tak pokud vyjdeme z těch prvně jmenovaných, tedy asi dominantních potravin, pak si zaděláváte na typické české nemoci... Ale pokud to vyjmenované rozložíte do celého dne a ty luštěniny na rozdíl od prvních tří budou denně a pochopitelně té zeleniny bude alespoň půlkilo denně, pak vlastně docela dobré.
Chia semínka vás totiž nezasytí, ale ucpou.
Maximální denní dávka pro dospělého člověka je 15-20g, tj. cca 2 polévkové lžíce V PRŮBĚHU CELÉHO DNE.
Klasická anglická snídaně: vejce, opečená slanina, toast, poridge, pomerančový džus. Takže nic nového pod sluncem.
Klasickou svačinu v textu rozhodně žádnou nevidím. Ale je jasná, že taková nálož živin, otázka je také kolik, zasytí nadlouho.
Nejvíce zasytí fazole, ty ještě nabydou na objemu, takže jsem zasycený na půl dne. Jenom lidem okolo se to moc nelíbí.
Možná nechtějí být také zasyceni?
tak zrovna vajíčka k snídani mi přijdou osobně jako totálně "nevhodné" a jejich význam se neskutečně přeceňuje. Osobně mám za to, že jednou z nejprospěšnějších věcí k snidani jsou produkty s vysokým obsahem vlákniny. Ještě lepší jsou jedinci, kteří podlehli kouzlu tzv. "müsli" a kupují první a poslední v supermarketu, aniž by se podívali na energické složení.. v podstatě placebo s tunou cukru.. s nadsázkou to samé, jako pít colu či ice tea.. ale ono to přeci zní tak dobře a společensky ".. k snídani si dávám müsli".. ale a ani "ikonický" čerstvě vymačkaný pomerančový džus není vůbec dobrý (spousta cukru, kyseliny ničící zuby atd..).. a když už tedy citrus-based džus.. tak lepší je mix grapefruit + orange, neboť grapefruit má daleko více vitaminu C. ..
nakonec se ukáže, že nejlepší snídaní je čerstvě opečená topinka ze včerejšího chleba s česnekem (v životě bych to to po ránu do sebe nedal, jen sarkasmus).. ale zajímavé by mohlo být, jak by si stál třeba silný kuřecí vývar s nudlemi a celozrnným pečivem..:)
A proc jsou nevhodna zrovna k snidani? A kdy jsou teda vhodna? A proc zrovna vlaknina k te snidani? Mate to nejak podlozene nebo to je jen vas soukromy nazor zalozeny na vlastnich stravovacich navycich?