- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
mexickou jedině od Mexičanů.....
Je zajímavé že Řekové jsou považováni (spolu s Američany, Němci i námi) za jeden z nejtlustčích národů. Ano, mají více zeleniny ale hodně mastí a tučné mají vůbec v oblibě.
no tak podle toho článku budu žít asi 300 let a bez závad
To bude tim E621 (příp. další verze E622 draselný, E623 vápenatý, E624 amonný, či E625 hořečnatý).
Japonci s tim maji tradici.
To me bavi, jak se tady mezi nejzdravejsi kuchyne dostalo mexiko a indie, ktere jsou notoricky zname hodne ostrym korenim, ktere slouzi k tomu aby jidlo nebylo zdravi skodlive...
Ono se po troše zkoumání zjistilo, že jak kurkumin tak kapsaicin jsou dobré proti rakovině. Zjednodušeně řečeno, jsou tak jedovaté, že poškozenou buňku v jinak zdravé tkáni otráví.
indickou doporučuji, klasické kari se vaří podobně jako český guláš a když se naučíte správně poměry koření, je to lahoda. a hlavně se nebát a "přiměřeně".
Tak on někdy podle mne jídelníček formuje kromě postav i národní povahu. Tak třeba Italové, ti jí lehčí jídla a zapíjí je vínem a pak mají plno energie a dělají borčus dlouho do noci. Češi jí tězká jídla a zapíjí je pivem a pak sedí nafouklí a spokojení a nikdy neválčí.
Němci jí tězká jídla a zapíjí je pivem a pak sedí nafouklí a spokojení a rozpoutali dvě světové války.
Kachní prsa /100 g/ brambory a dušené zelí není nic nezdravého. Holt ty velryby, co baští Japonci, tady nějak nejsou k mání.
toto chrání ledviny, toto zase srdce, toto proti rakovině nebo infarktu....., když čtu články tohoto typu, co je proti čemu, tak si říkám, že by bylo velice snadné sestavit jídelníček, který by v podstatě "zaručoval" trvalé zdraví strávníka....kdyby to opravdu fungovalo.....
V česko-moravském knedlo-vepřo-zelo, je větší podíl zeleniny (třetina) než v typických jídlech "zdravé" italské kuchyně jako jsou špagety, trochu obarvené rajčaty.....nebo trochou rajčat pomazané pizze.
Však to udělat jako staří Číňané, nebo kdo to byl... Platili lékaře, když byli zdraví. Když onemocněli, lékař léčil na svoje náklady
Tak jsem si dala k obědu jitrničku s vařeným bramborem a salátem ze zelí a červené řepy a bylo to žužózní
dvě třetiny tvého jídla jsou zelenina....