- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Bohužel těžko hledat horší chuť než má čokoláda s 95% kakaa.
Je smutné, co se dnes vydává za čokoládu a lidé to kupují, protože je to sladké. Zrovna teď jsem koukal, Studentská pečeť hořká obsahuje 50% cukru.
A co má být? Cukr je normální složkou čokolády už několik set let.
Obvyklé bláboly vhodné tak na Ona. Mléčná čokoláda není žádná pseudočokoláda, je to zkrátka určitý typ čokolády. A představy, že hořká čokoláda je zdravější než mléčná nebo z ní dokonce neztloustnete, vezme za své hned po pohledu na nutriční hodnoty. Je v ní méně cukru, to ano, ale to je asi tak vše. Kakao samotné je tučné a kalorické.
Hmm, tak zase nic. Hořká čokoláda pro mě bohužel není mlsání. To už mně víc chutná salát.
Jen bych pridal, ze cokolada obsahuje v podstate nejvetsi mnozstvi purinu ze vsech dostupnych potravin. Zpusobuje dnu.
Nenamítám, že by výčet pozitivních vlastností čokolády neodpovídal pravdě; nicméně když se tak rozhlížím kolem sebe, bylo by vhodné propagovat jen a pouze přínosnost suchých brambor.
Chcete ostatní předávkovat solaninem?
Za mne naprostý souhlas. Sladkému se jinak vyhýbám, ale čokoládu musím každý den :-) Není nad kvalitní tmavou,ideál je podle tak 50-60% kakaa. Po tom se nedá ztloustnout, ale udělá velkou pohodu.
To je prostě závislost. Mám to tak stejně.
Podobné reklamní články na čokoládu se objevují pravidelně. Ale nikdo nenapíše že kedlubna nebo kysané zelí je zdravější než jakákoliv čokoláda. Protože v podnikání s kakaem se točí ohromné peníze.
Jo tak nikdo nepíš o zelí? Já našel za poslední rok hned tři články, z toho poslední zrovna včera
https://www.idnes.cz/hobby/domov/kysane-zeli-navod-krok-za-krokem.A190114_102601_hobby-domov_bma
https://www.idnes.cz/onadnes/zdravi/dieta-hubnuti-jidelnicek.A200115_155358_zdravi_job
Jenže já si na "zdravé " hořké nepochutnám
No to já taky ne. On totiž vysoký obsah kakaa nevykompenzovaný tukem a cukrem dráždí žaludek, a pořádně...
Jinak: proti bolesti solidně působí ta levnější, chuťově znamenitá čokoláda. To mám vyzkoušené.
A co obsah purinů? Po prvním záchvatu dny vás chuť na hořkou čokoládu přejde.
Dna je hlavně z masa a alkoholu.
"Pokud jde o prevenci dny, nejenže je skutečná čokoláda považována za "zázračnou potravinu", která může pomoci potlačit zánět, ale co je nejlepší zpráva ze všech, slouží jako zdravá "komfortní potravina", která vám pomůže překonat nesnesitelné bolesti během záchvatů akutní dny.
Zdroj: https://medulan.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=545586"