Diskuze

Mlsání dovoleno. Čokoláda prospívá zdraví, ovšem jen ta hořká a kvalitní

Jste ve stresu? Dejte si čokoládu na nervy! Známé doporučení není jen „babskou“ radou, ale odsouhlasili by vám jej i mnozí vědci. Čokoláda, potažmo kakao, totiž podle mnoha odborných výzkumů skutečně lidskému tělu prospívá. Není ovšem čokoláda jako čokoláda.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

Bohužel těžko hledat horší chuť než má čokoláda s 95% kakaa. :-/

1 0
možnosti
DH

D12e62n86i24s 16H29u50m14l

19. 1. 2020 20:49

Je smutné, co se dnes vydává za čokoládu a lidé to kupují, protože je to sladké. Zrovna teď jsem koukal, Studentská pečeť hořká obsahuje 50% cukru.

4 0
možnosti
VV

V29í95t 98V98ý58m35o59l71a

19. 1. 2020 20:54

A co má být? Cukr je normální složkou čokolády už několik set let.

2 0
možnosti
VV

V86í45t 68V13ý35m20o98l36a

19. 1. 2020 20:44

Obvyklé bláboly vhodné tak na Ona. Mléčná čokoláda není žádná pseudočokoláda, je to zkrátka určitý typ čokolády. A představy, že hořká čokoláda je zdravější než mléčná nebo z ní dokonce neztloustnete, vezme za své hned po pohledu na nutriční hodnoty. Je v ní méně cukru, to ano, ale to je asi tak vše. Kakao samotné je tučné a kalorické.

1 1
možnosti
AP

Hmm, tak zase nic. Hořká čokoláda pro mě bohužel není mlsání. To už mně víc chutná salát.

1 0
možnosti
JR

J88a77n 16R16o41s43a

19. 1. 2020 20:39

Jen bych pridal, ze cokolada obsahuje v podstate nejvetsi mnozstvi purinu ze vsech dostupnych potravin. Zpusobuje dnu.

2 0
možnosti
TT

Nenamítám, že by výčet pozitivních vlastností čokolády neodpovídal pravdě; nicméně když se tak rozhlížím kolem sebe, bylo by vhodné propagovat jen a pouze přínosnost suchých brambor.

2 0
možnosti

Chcete ostatní předávkovat solaninem?

0 0
možnosti
LK

Za mne naprostý souhlas. Sladkému se jinak vyhýbám, ale čokoládu musím každý den :-) Není nad kvalitní tmavou,ideál je podle tak 50-60% kakaa. Po tom se nedá ztloustnout, ale udělá velkou pohodu.

1 0
možnosti
LR

To je prostě závislost. Mám to tak stejně.

0 0
možnosti
Foto

Podobné reklamní články na čokoládu se objevují pravidelně. Ale nikdo nenapíše že kedlubna nebo kysané zelí je zdravější než jakákoliv čokoláda. Protože v podnikání s kakaem se točí ohromné peníze.

2 0
možnosti
MK

Jenže já si na "zdravé " hořké nepochutnám

4 5
možnosti
GJ

No to já taky ne. On totiž vysoký obsah kakaa nevykompenzovaný tukem a cukrem dráždí žaludek, a pořádně...

:-/

Jinak: proti bolesti solidně působí ta levnější, chuťově znamenitá čokoláda. To mám vyzkoušené. R^

1 0
možnosti
Foto

J68a63n 75O67t16r86u78b23a

19. 1. 2020 5:55

A co obsah purinů? Po prvním záchvatu dny vás chuť na hořkou čokoládu přejde.

2 2
možnosti
PM

Dna je hlavně z masa a alkoholu.

"Pokud jde o prevenci dny, nejenže je skutečná čokoláda považována za "zázračnou potravinu", která může pomoci potlačit zánět, ale co je nejlepší zpráva ze všech, slouží jako zdravá "komfortní potravina", která vám pomůže překonat nesnesitelné bolesti během záchvatů akutní dny.

Zdroj: https://medulan.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=545586";

0 0
možnosti