Na podzim je potřeba tělu dodávat spoustu vitaminů a právě salát z kysaného zelí s jablky je skvělou volbou, jak je do organismu dostat.

Ingredience

360 g kysaného bílého zelí
cca 3 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce najemno nastrouhaného křenu
1 stroužek česneku
drcený černý pepř
2 jablka
1 červená paprika
2 jarní cibulky
med dle chuti
sůl

1. Kysané zelí dáme do většího cedníku a necháme okapat od přebytečné šťávy. Poté ho překrájíme na menší kousky a dáme do mísy.

2. Zelí zakápneme olejem, přidáme křen a prolisovaný oloupaný stroužek česneku. Lehce opepříme a promícháme.

3. Jablka omyjeme, rozpůlíme a odstraníme jádřince. Z papriky vykrojíme semeník, opláchneme a společně s jablkem nakrájíme na malé kousky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kroužky. Jablko a papriku přidáme do mísy k zelí. Salát zlehka promícháme a ochutnáme. Pokud je příliš kyselý, můžeme ho osladit a lehce tak vyvážit chuť kapkou medu. Dle potřeby přisolíme. Hotový salát rozdělíme do misek, posypeme nakrájenou jarní cibulkou a dozdobíme špetkou černého pepře.