Skupina Pulp představila nové skladby na utajeném koncertu

V noci v úterý 22. srpna koncertovala v Anglii po více než roce populární britpopová skupina Pulp. V totálně vyprodané londýnské Highbury Garage představili pěti stům diváků pět nových skladeb, které by se měly objevit na dalším albu. Koncert byl tajně oznámen pouze fanklubu skupiny, ale i tak veškeré lístky zmizely během pár hodin a klub praskal ve švech.

Nové, ještě nikde a nikdy nezveřejněné písně Birds In Your Garden, Weeds, Sunrise, Such a Beautiful Day a How I Live My Life se podle britského listu New Musical Express hudebně pohybovaly někde mezi temnějšími tóny alba z roku 1998 This Is Hardcore a líbivým popem předchozí desky Different Class. Jako možné singly, které by měly připravit fanoušky na vydání nové desky, se zdály být skladby Weeds a Sunrise s chytlavými popovými melodiemi.

Novinky i starší hity jako Sorted For E's And Wizz nebo Something Changed byly publikem s nadšením přijímány, fanynky jako obvykle šílely po frontmanovi kapely Jarvisu Cockerovi, který na podiu opět předváděl své klasické kreace.

Playlist úterního koncertu
Common People
Birds In Your Garden
Weeds
A Little Sou
The Fear
Help The Aged
Sorted For E's And Wizz
F.E.E.L.I.N.G. Called Love
Such A Beautiful Day
Something Changed
I Live My Life
This Is Hardcore
Sunrise
Party Hard
Pulp vystoupí o tomto víkendu na Carling Weekend festivalu v Readingu, předtím ještě ve čtvrtek jednou vyzkoušeli nový materiál v Edinburghu.