Craig David

Craig David | foto: Profimedia.cz

Rutinní jistota uhlazené hvězdy

  • 1
Craig David třetím albem The Story Goes nezklame tradiční fanoušky. Hvězda britského r'n'b popu spoléhá na charismatický soulový projev a osvědčenou skladatelskou rutinu.

Rozjezd alba navnadí sledem výrazných momentů. Pilotní singl All The Way připomíná Craigovy typické silné stránky - křehká syntetická písnička rozkvétá s výrazným refrénem a decentní kytarovou funky vyhrávkou.

Po smířeně melancholické Don't Love You No More (I'm Sorry), která bez zbytečné přesládlosti pojednává o tématu zřejmém z názvu, přichází další z vrcholů alba - rozevlátá a svěží Hypnotic.

Pak ovšem následuje série pěti rozvolněných songů a spád kolekce se vytrácí. Craigův subtilní projev se nebezpečně zabarvuje odevzdaností, znuděností a tracky jako Do You Believe In Love či One Last Dance působí poněkud unaveně.

Sérii balad končí nenápadná, ale výtečná Unbelievable. Toto vytržení z letargie přesto výsledný dojem nezachrání.

Následující juchavá Just Chillin' sálá pseudo-latino názvuky a má nejspíš navodit pocit živočišného jiskření. Spíš jde ale o křeč a celý zbytek alba se pak už nese v duchu střídavých záblesků a rozpaků.

Rozhodně nejde o slabou desku. Zrovna u Craiga Davida, který již v tak raném věku zválcoval světové hitparády, ovšem trochu překvapí, že se tak ochotně zabydluje v bezpečné pozici uhlazeného parťáka Ushera či R Kellyho.

Craig David - The Story Goes...
teacup/Warner Music, délka CD 53:07
Tři pecky: All The Way, Hypnotic, Unbelievable

Hodnocení iDNES: