Ruské perkuse z gramofonů v Paláci Akropolis

- V úterý večer budou mít návštěvníci žižkovského paláce Akropolis příležitost na vlastní uši uslyšet původně ruského, dnes již ale ve Velké Británii žijícího DJe Vadima a spolu s ním tři další postavy britské breakbeatové a hip-hopové scény. Večírek nazvaný Russian Percussion Tour 2000 je příslibem kvalitní a kreativní hudby, která rozhodně nebude postrádat atmosféru.

Vedle DJe Vadima vystoupí v úterý v Paláci Akropolis také DJ Mr. Thing, Killa Kela a MC Blurum 13. Tato čtveřice je příslibem skutečně nevšedního hudebního zážitku.

DJ Vadim pochází z Ruska, ve Velké Británii žije od roku 1994 a velice rychle se tam dostal mezi absolutní špičky hip-hopové scény. Podepsal smlouvu s nahrávací společností Ninja Tune a zůstal jí věrný dodnes - na tomto labelu nahrávají mimo něj např. pověstní The Herbalizer (v Praze již několikrát hráli v klubu Roxy v Dlouhé ulici), nebo angažovaní Coldcut.
Vadim je proslulý svou originalitou a kreativním přístupem k hudbě. Jeho alba nenesou rychlé skladby, ale každá z nich je pastvou pro uši díky experimentálnímu nádechu, který z nich dělá kousky příjemně náročné na poslech. Také Vadimova záliba v pokusech se zvuky různého původu je lehce rozeznatelná a skladby rozhodně zpestřuje. Za všechno hovoří citát Luijia Russola v bookletu k albu U.S.S.R. Repertoire - The Theory of Verticality : "We must break, at all cost, the restrictive circle of pure sound and conquer the infinite variety of noise sounds".


Russian Percussion Tour 2000

úterý 8.2., 19.00 hodin

Palác Akropolis, Kubelíkova 27, Praha 3

Obálka nejnovějšího Vadimova alba USSR - Life From the other side.