Rock for People - Hostem skupiny Divokej Bill byla Aneta Langerová. (4. července 2005) | foto: Radek Cihla, MF DNES

Rock For People zahájil večírek pro nedočkavé

  • 10
Hudební festival Rock for People začal v neděli v Českém Brodě na Kolínsku. V předvečer prvního festivalového dne připravili organizátoři už tradiční Večírek pro nedočkavé.

Do areálu sportovního stadionu se tak sjeli první dychtiví posluchači. Zahrálo jim deset domácích kapel.

Pořadatelé pozvali formace Den, Dřevěná včela, Imodium, King Size, Natural, Medvěd 009, Discoheroes, Gang Ala Basta, Unity a Maradona Jazz.

Včera mohli fanoušci jako první vyzkoušet novinky letošního ročníku. Mezi změny k lepšímu patří například sprchy, toalety či stanové městečko.

Nově je k dispozici také vyhrazené místo k dobíjení mobilních telefonů a bezplatné bezdrátové připojení k internetu.

"Skladba programu se nám povedla. Kromě domácí špičky se tu představí i zajímaví zahraniční hosté," uvedl Michal Thomes z pořádající agentury Ameba Production.

Na čtyřech festivalových scénách se do středečního večera vystřídá celkem 120 kapel, zpěváků a dýdžejů. České muzikanty zastoupí například Aneta Langerová, Kryštof, Sunshine, Tři sestry nebo Znouzectnost.

Největší hvězdou přehlídky bude americká skupina Garbage, dále zde vystoupí například německé skupiny Die Toten Hosen a The Beatsteaks, Leningrad Cowboys z Finska nebo britští Mad Head XL.

Vstupenky na festival jsou stále k dispozici, a to přímo u stánků v Českém Brodě.