Xavier Baumaxa

Xavier Baumaxa | foto: Petr Topič, iDNES.cz

Řevnice si vyposlechnou Baumaxu i Tleskače

Jedním z festivalových lákadel víkendu je i Řev Řevnice. Ačkoli název akce vzbuzuje jisté asociace, skutečného řevu se nikdo obávat nemusí.

Řevnický festival je především o pohodě. Jeho program je tradičně založen na představení špičkových kapel domácí rockové scény, letos s výraznými žánrovými přesahy.

Festival se odehrává v unikátním amfiteátru Lesního divadla, zhruba devět kilometrů jihozápadně od Prahy. Prostor před jedinou scénou je obehnán stromy, což sice vytváří zcela výjimečnou atmosféru, ale vzhledem k rostoucímu počtu návštěvníků je tu každým rokem stále těsněji.

Letošní jedenáctý ročník vypukne v sobotu 25. srpna v pravé poledne. O úvod se postará kapela Gipsy.cz, následovaná slavnou pražskou hardcoreovou skupinou Michael’s Uncle.

Poté vystoupá na pódium kytarista Radim Hladík s kapelou Blue Effect. Rockovou legendu vystřídá jedna ze služebně nejmladších českých zpěvaček, účastnice SuperStar Bára Zemanová.

O dobrou náladu se v dalším programu postará mezinárodní ansámbl United Flavour mísící reggae, r'n'b a hip hop. V rychlém tempu se bude pokračovat s taneční formací Skyline a plzeňskými skáčkaři Tleskač.

Program se dostane do finále s peprným solitérem Xavierem Baumaxou a slovenskými řízky Horkýže Slíže. Řev Řevnice po půlnoci uzavřou velcí festivaloví oblíbenci, kapela Divokej Bill.

Řev Řevnice se koná v rámci série festivalů sdružených pod hlavičkou Rock for People, kterou v září završí Smržfest Smržovka. Vstupenky lze zakoupit v síti Ticketstream za 280 korun. Více infomací o řevnické přehlídce najdete na www.rockforpeople.cz.