Beverly Hills 90210 – Steve a Kelly

Beverly Hills 90210 – Steve a Kelly | foto: acephotos.com

Guilty pleasure. Jaké jsou tajné televizní lásky, za které se stydíme?

  • 58
Anglický výraz „guilty pleasure“ čili provinilé potěšení pronikl do televizní říše jako označení pořadů, které milujeme, ale stydíme se za to, takže se na ně díváme tajně.

Podle dat mediální společnosti Axocom tvoří v Česku takoví diváci třetinu a nejčastěji jde o muže, kteří se více bojí odsudku okolí.

„V takzvaně obývákovém světě běží pořady, které sdílíme společně s rodinou a probíráme s přáteli, kdežto své skryté záliby sleduje každý třetí divák v Česku zejména na mobilním zařízení,“ shrnula ředitelka společnosti Erika Luzsicza.

Vedou muži

Přitom nejde o nijak pohoršlivé žánry, soukromě si diváci dopřávají romantické seriály, soap opery, reality show nebo díla pro teenagery. Tajné lásce se věnuje více mužů nežli žen, až 65 procent, a jejich partnerky o tom často nevědí.

Naopak při společném sledování televize převažují komedie, akční filmy a rodinné pořady; při výběru z nabídky programu tvoří až sedmdesát procent. 

„Zatímco to, co se ve většinové společnosti považuje za nedostatečně reprezentativní, nutí diváky k sledování potajmu,“ dodává ředitelka s poznámkou, že skoro pětina takových spiklenců si vybrané epizody či celé série pouští na zapřenou dokonce opakovaně.

Máte také nějakou svou televizní „guilty pleasure“?

celkem hlasů: 1296

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 pátek 17. srpna 2018. Anketa je uzavřena.

NE
NE 622
ANO
ANO 605
nevím
nevím 69