VIDEO: Televize vzkřísila Purpurové řeky, Jean Reno tentokrát chybí

  • 2
Na stejnojmenné filmy navazuje seriál Purpurové řeky, jehož děj se odehrává v temném světě hrůzných zločinů, sadistických vrahů, strašidelných rituálů a záhadných jevů. Pouhé tři měsíce po zahraniční premiéře jej od soboty nasadí Prima Krimi.

Policejní vyšetřovatelé Pierre Niémans, kterého hraje Olivier Marchal, a Camille Delaunay, již ztvárnila Erika Sainte, kráčejí po nebezpečné cestě poseté mrtvolami.

Mysteriózní detektivní seriál vznikl na motivy knižních bestsellerů spisovatele Jeana-Christopha Grangého a volně navazuje na filmové thrillery Purpurové řeky a Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy. 

V televizním pokračování pouto mezi nerozlučnou dvojicí ještě zesílí, když se Camillin dospívající syn dostává do zoufalé situace a hrdinka odhaluje šokující pravdu o vlastní rodině. V popředí však nadále stojí jednotlivé zločiny situované do odlehlých koutů Francie.

Tandem tak musí vyřešit mimo jiné vraždu křesťanského kněze, která má spojitost se smrtí starověkého mučedníka, záhadu prokletého démona terorizujícího tábor migrantů nebo úlohu dávné legendy v lázních, jejichž klientky umírají za podivných okolností.

Televizní minisérie Purpurové řeky, která nahradila původně plánovaný třetí film pro kina, měla celosvětovou premiéru na podzim 2018. Zatím vznikly dvě řady a celkem osm devadesátiminutových epizod, aktuální druhá série vešla na obrazovky v lednu 2020.

Autor předlohy Jean-Christophe Grangé si představoval, že si hlavní roli detektiva Niémanse znovu zahraje Jean Reno, stejně jako ve filmu Purpurové řeky a jeho pokračování Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy. Ale ostatní producenti nesouhlasili, protože Reno je podle nich už příliš starý.