Štědrovečerní pohádku vidělo dva a půl milionu diváků, porazila i Popelku

  • 253
Premiérová vánoční pohádka Jak si nevzít princeznu ovládla televizní sledovanost na Štědrý den. Snímek v režii Karla Janáka s Markem Adamczykem a Annou Fialovou vidělo 2,63 milionu diváků, tedy víc než Tři oříšky pro Popelku v ten samý den.

PRVNÍ DOJMY: Jak si nevzít protivnou princeznu, zase už zakletou v čase

Nejsledovanějším pořadem Štědrého dne se stala premiérová pohádka České televize Jak si nevzít princeznu. „Vidělo ji 62 % všech, kteří měli v danou dobu zapnutou televizi, celkem tedy více než 2,63 milionu diváků starších 15 let,“ uvedla mluvčí České televize Karolína Blinková.

„Druhou příčku v žebříčku sledovanosti obsadily Tři oříšky pro Popelku, které si nenechalo ujít 2,3 milionu diváků (podíl na sledovanosti 53,7 %) a třetí Pelíšky s 1,8 miliony diváků (share 52,5 %),“ doplnila.

Sudičky z pohádky Jak si nevzít princeznu

Pohádka Karla Janáka prý nejvíce zaujala i dětské diváky, sledovalo ji 261 tisíc dětí ve věku 4-12 let, s podílem na publiku 70,5 %. Tři oříšky pro Popelku pak 196 tisíc dětí (share 51,9 %) třetí v pořadí sledovanosti u dětského publika byl Honza málem králem se 132 tisíci (share 47,8 %)

„Všech deset prvních příček sledovanosti v pátek opanovaly pořady ČT1. Celodenní podíl ČT na publiku přesáhl 51,5 %, v hlavním vysílacím čase činil 61,8 %,“ dodala mluvčí.

Premiérovou pohádku České televize natočil Karel Janák, do hlavních rolí obsadil Marka Adamczyka a Annu Fialovou. V novince se dále objevily Naďa Konvalinková, Daniela Kovářová či Iva Janžurová.

Líbila se vám vánoční pohádka Jak si nevzít princeznu?

celkem hlasů: 8389
Hlasování skončiloČtenáři hlasovali do 0:00 sobota 1. ledna 2022. Anketa je uzavřena.