Ivan Trojan

Ivan Trojan - Herec Ivan Trojan se na brněnské premiéře filmu Příběhy obyčejného šílenství svlékl do půl těla. Reklamní tričko filmu totiž hodil svým fanouškům. | foto: Radek Míča, MF DNES

Trojan okořenil premiéru striptýzem

Největší sál brněnského multikina Velký Špalíček byl ve čtvrtek večer zaplněný jen ze tří čtvrtin. Za potlesku diváků do filmového sálu vbíhá režisér Petr Zelenka, za ním se hrnou herci Ivan Trojan, Zuzana Šulajová, Nina Divíšková, všichni pěkně jeden po druhém.

Je těsně před brněnskou premiérou Zelenkova nového filmu Příběhy obyčejného šílenství.

"Já jsem tady extra ráda, protože jsem Brňanka a mí Brňané mí jistě budou rozumět," získá si diváky hned na začátku herečka Nina Divíšková. Ve filmu má roli matky hlavního hrdiny.

Když se mikrofon dostane k Trojanovi, vstane šestice mladíků v prvních řadách.

Každý z nich má tričko potištěné jedním písmenem z Trojanova příjmení. Když stojí vedle sebe, dá ze zřetelně přečíst nápis TROJAN. "Jóóó," křičí a tleská šestice fanoušků a na znamení uznání mu složí dohromady hlubokou poklonu. Publikum burácí smíchy.

"Moment," ošívá se na první pohled zaskočený, ale i potěšený Trojan a bez dalšího vysvětlení si sundává károvanou košili.

Pak si před ohromenými diváky svlékne i tričko. Spontánní scéna. Užaslé publikum civí na polonahého Trojana, jak svým fanoušků hází reklamní tričko k filmu. "Moc mě potěšili, tak jsem jim musel něco dát," vysvětluje.

Kluci mu pak na oplátku hodí svých šest triček a Petr Zelenka to komentuje slovy. "Z toho plyne jedno poučení. Příště si na trička pište jen ženská jména, protože Ivana už nahého dobře známe."