Smažená rýže s vejci a zeleninou
Suroviny: 300 g rýže, ?sůl, ?3 jarní cibulky, ?olej na smažení, ?150 g mraženého nebo sterilovaného hrášku, ?100 g mražených nebo sterilovaných kukuřičných zrn, ?pepř, ?8 vajec, ?sůl
Postup:
1. Rýži dobře propereme pod tekoucí vodou. V osolené vodě ji uvaříme doměkka. Poté ji přecedíme a necháme okapat. Jarní cibulky očistíme a nasekáme nadrobno.
2. Ve woku rozehřejeme olej a osmažíme v něm vychladlou rýži. Přidáme hrášek, kukuřici a cibulku. Vše osolíme, opepříme a společně prohřejeme. Wok odstavíme.
3. Vejce rozklepneme do misky. Osolíme je a rozšleháme.
4. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a vlijeme do ní vejce. Pánví zakroužíme tak, aby se vejce rozlila po celém jejím dnu. Když vejce mírně zatuhnou, vzniklou omeletu pomocí vařečky roztrháme a pánev odstavíme. Smaženou rýži rozdělíme do misek. Navrch každé porce naneseme část vaječeného trhance.
Doba přípravy 25 minut.
1 porce obsahuje 1009 kJ/241 kcal
Počet porcí/kusů 4