Rýže je stejně jako brambory dokonalou přílohou i hlavním jídlem. Podívejte se na kouzla, která se s ní dají dělat.

Rýže dvou barev a chutí

Suroviny:
1 větší cibule, ?4 stroužky česneku, ?4 lžíce olivového oleje, ?400 g rýže, ?350 ml vývaru, ?150 g mraženého hrášku, ?100 g mraženého špenátu, ?100 g másla, ?60 g strouhaného sýra, ?10 lístků čerstvého oregana, ?10 lístků čerstvé bazalky, ?2 střední rajčata, ?1 červená paprika, ?sůl, ?mletý černý pepř



Postup:

1.
Oloupanou cibuli a česnek pokrájíme najemno a zpěníme na rozpáleném oleji. Vsypeme propláchnutou rýži, orestujeme ji, zalijeme 250 ml vývaru a pozvolna dusíme.

2. Špenát a hrášek necháme rozvařit ve zbytku vývaru. Kaši propasírujeme a s polovinou másla, sýra, lístků bazalky a oregana vmícháme do poloviny dušené rýže. Uchováme v teple.

3. Rajčata spaříme ve vroucí vodě a oloupeme. Papriku omyjeme. Obě zeleniny zbavíme semínek a pokrájíme nadrobno.

4. Rajčata a papriku krátce orestujeme na zbylém másle. Vmícháme zbylou rýži, sýr a bylinky, vše dle chuti dosolíme a opepříme. Na talíře dáme vždy vrstvu zelené rýže a na ni kopeček červené.


Doba přípravy 50 minut.

1 porce obsahuje 1952 kJ/466 kcal

Počet porcí/kusů 4


  9:41,  aktualizováno  31. března 2019 13:22