Rýžová omeleta s bylinkovým tvarohem
Suroviny: 2 šalotky, ?8 vajec, ?100 ml smetany, ?sůl, ?400 g vařené rýže, ?olej na smažení, ?hrst sekaných bylinek (pažitka, bazalka, kopr), ?2 stroužky česneku, ?500 g sýra cottage, ?bílý pepř, ?4 rajčata
Postup:
1. Šalotky oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vejce rozšleháme se smetanou. Směs lehce osolíme.
2. Vařenou rýži rozdělíme na čtyři díly. V pánvi rozhřejeme olej a necháme na něm zesklovatět čtvrtinu nakrájené cibulky. Přisypeme jeden díl rýže. Prohřejeme ji, rozprostřeme po celé ploše pánve a zalijeme čtvrtinou vajec.
3. Když omeleta ztuhne, obrátíme ji, opečeme i z druhé strany a vyjmeme z pánve. Stejným způsobem připravíme i další omelety.
4. Česnek utřeme nebo prolisujeme. Společně s bylinkami ho vmícháme do sýra. Náplň dochutíme solí a bílým pepřem. Omelety naplníme sýrovou náplní a ozdobíme rajčaty.
Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 2378 kJ/568 kcal
Počet porcí/kusů 4