Nasi goreng-smažená rýže s kuřecím masem, krevetkami a olihněmi
Suroviny: 200 g čínského zelí, ?1 cibule, ?80 g pórku, ?2 červené feferonky, ?4 lžíce sekaného koriandru, ?4 lžíce sekané petrželky, ?4 lístky kafíru /limetových lístků/, ?200 g kuřecích prsou, ?200 g olihní, ?8 středně velkých kreve,t ?4 lžíce olivového oleje, ?60 g očištěného zázvoru, ?4 stroužky česneku, ?2 vejce, ?800 g vařené jasmínové rýže, ?4 lžíce ústřicové omáčky, ?4 lžíce sladké indonéské omáčky (ketjap manis), ?2 limety
Postup:
1. Čínské zelí očistíme a nakrájíme najemno. Na stejně velké kousky nakrájíme i cibuli a pórek. Vše dáme do mísy, přidáme najemno nasekanou červenou feferonku, koriandr a limetkové lístky (jsou k dostání v supermarketech). Vše dobře promícháme.
2. Očištěné kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Olihně očistíme a důkladně propláchneme pod tekoucí vodou. Krevety zbavíme skořápky, na hřbetu nařízneme a vyndáme střívko. (Můžeme použít i očištěné mražené krevety).
3. Na pánvi (nebo lépe ve woku) rozpálíme olej. Nejprve orestujeme dozlatova olihně. Přidáme kuřecí maso a vše osmahneme. Vmícháme najemno nastrouhaný zázvor s česnekem a opět orestujeme. Nakonec přidáme nakrájenou zeleninu a dobře promícháme.
4. Vše v pánvi stáhneme na jednu stranu a na druhou vlijeme rozšlehaná vejce. Necháme je srazit jako na omeletu a pak roztrháme na menší kousky. Vše v pánvi promícháme.
5. Přisypeme uvařenou jasmínovou rýži, přilijeme ústřicovou a sladkou indonéskou omáčku a prohřejeme. Podáváme s chilli sambalem (pasta připravená z feferonek, česneku a koriandru) a dozdobíme nakrájenou limetkou. Můžeme servírovat na banánových listech.
Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 4087 kJ/976 kcal
Počet porcí/kusů 4