Sladko-slané pochutnání
Kombinace sladké a slané chuti je často opomíjeným kulinárním trumfem. Například med si báječně rozumí se zralými či aromatickými sýry. Pokud si chcete doma udělat příjemné pohoštění k vínu, toto je dokonalý tip.
Zapékaný kozí sýr s medem a ořechy
Ingredience: 2 kozí sýry s bílou plísní Na zálivku: |
1. Plátek toastového chleba rozdrtíme tyčovým mixérem, přidáme máslo, luční med a nadrobno nakrájené vlašské ořechy.
2. Na pečící papír dáme kozí sýry a posypeme drobenkou s ořechy. Zapečeme v troubě na 180 °C.
3. V misce zatím smícháme dresink: olivový olej, hořčici, med, sůl a pepř. Prošleháme metličkou do krémové konzistence.
4. Salát smícháme s dresinkem, přidáme zrnka granátového jablka a navrch servírujeme rozpečený sýr s ořechovou krustou.