Ať už dáváte přednost poctivé snídani s opečenou slaninkou, vajíčkem a zeleninou, nebo máte raději odlehčenější variantu s kozím sýrem a polníčkem či sladké nebe v puse s kousky čerstvého ovoce, bude vás tahle novinka bavit.
Pečivo zvané toustís můžete opékat v topinkovači, obalit ve vajíčku, smažit i zapékat. Namazat pomazánkou, poklást slanými i sladkými dobrotami nebo plnit jako burgerovou bulku. Tak jdeme na to!
Francouzský toustík
Ingredience: 1 bulka Toustís světlý 10 ml mléka špetka mleté skořice cukr dle chuti 1 vejce 1 lžíce másla 2 lžíce zakysané smetany jahody, borůvky, maliny aj. moučkový cukr |
1. V malé misce rozšleháme vejce, přidáme mléko, cukr a skořici.
2. Pečivo podélně rozkojíme a namočíme v mléce. Na rozpálené pánvi rozpustíme máslo a vložíme namočený toustís, pečeme z obou stran.
3. Opečené toustís vyndáme a lehce osušíme na ubrousku.
4. Navrch přidáme zakysanou smetanu a zdobíme jahodami, borůvkami a malinami. Na závěr posypeme moučkovým cukrem.
Vegetariánská varianta s kozím sýrem
Ingredience: 1 bulka Toustís tmavý brusinkový kompot 50 g tvrdého kozího sýra salát polníček olivový olej extra virgin |
1. Toustís rozkrojíme nožem na poloviny. Každou opečeme na sucho na rozpálené pánvi nebo v topinkovači z obou stran. Obě půlky pečiva namažeme brusinkovým kompotem.
2. V malé misce promícháme salát polníček s olivovým olejem.
3. Toustís obložíme připraveným polníčkem, a navrch nastrouháme kozí sýr.
Pikantní snídaně s chorizem
Ingredience: 1 bulka Toustís tmavý 4 plátky choriza 2 plátky čedaru papričky Jalapeňos hořčice |
1. Toustís rozkrojíme nožem na poloviny. Každou opečeme na sucho na rozpálené pánvi nebo v topinkovači z obou stran.
2. Poté namažeme hořčicí, poklademe plátky choriza, přidáme papričky jalapeňos a navrch položíme plátky čedaru.
3. Obložené toustís vložíme do rozpálené trouby na dvě minuty a necháme zapéct. Teplé podáváme.
Vydatná snídaně s vejci a slaninou
Ingredience: 1 bulka Toustís 1 vejce 3 kolečka rajčete 5 plátků slaniny rukola majonéza |
1. Toustís rozkrojíme nožem na poloviny. Na rozpálené pánvi na sucho opečeme každou z obou stran. Poté na pánev vložíme plátky slaniny a upečeme do křupava.
2. Na druhé pánvi si připravíme sázené vejce. A začneme skládat. Obě půlky pečiva namažeme majonézou.
3. Na jednu půlku poklademe plátky rajčete a opečené slaniny, přidáme sázené vejce a rukolu. Přiklopíme druhou polovinou.