První letošní příspěvky do grilovací soutěže: hovězí, bůček i kuře

aktualizováno 
V rámci naší soutěže o kontaktní grily a udicí pistoli se už začínají scházet první fotografie s recepty. Dnes, jen pár dní po vyhlášení soutěže, přinášíme první ochutnávku. Přes víkend se už má oteplit, takže vzhůru na zahradu a rozpálit grily.
Část 1/4

Když už budete grilovat, nezapomeňte pokrm vyfotografovat, přidat recept a poslat nám ho na adresu soutez.hobby@idnes.cz. Kompletní pravidla, kam je a v jaké formě posílat, najdete v tomto článku. Soutěž je dlouhodobá a své příspěvky můžete posílat až do konce června. Nejlepší recepty nakonec odborná porota ocení dvěma kontaktními grily Sage a udicí pistolí stejné značky.

První recept je téměř klasika a poslal ho Libor Půlpán.

Marinované kuře pečené „naplacato“

Marinované kuře pečené „naplacato“

Letní grilování

Budete potřebovat:

  • 2 celá kuřata
  • 1l Coca Cola Zero (bez cukru)
  • šťáva ze dvou pomerančů
  • šťáva z dvou citronů
  • 1/2 šálku medu
  • 2 lžičky tymiánu
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky černého pepře
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje

Rozpulte obě kuřata na polovinu a odstraňte kosti (jak na vykostění podle Pohlreicha čtěte zde). Smíchejte přísady a připravte si marinádu. Kuře vložte do sáčku a nalijte na něj marinádu. Maso je dobré marinovat v chladu nejméně dvě hodiny.

Umístěte kuře na horký gril a grilujte z obou stran. Kuřata průběžně potírejte zbylou marinádou, dokud nebudou hotová (vnitřní teplota 75 °C).

Autor:

Kotlety na gril zkuste naplnit sýrem a šunkou a potírejte máslem s chilli

Grilovací sezona i přes dosud střídavé počasí začíná. Vyzkoušejte grilování...

Grilovací sezona i přes dosud střídavé počasí začíná. Vyzkoušejte grilování trošku jinak – fádní...

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger. Který steak je nejlepší?

Různé druhy syrových steaků

Máte chuť ugrilovat si doma pořádný steak, ale nevíte, jaké maso vybrat? Vždyť možností je tak moc....

Gyros naležato i roastbeef. Známe vítěze soutěže o kontaktní grily.

Ideální náplň do sendviče

Soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli je u konce. Naše odborná komise vybrala tři vítěze, což...

Češi grilují rádi a špatně, neumí vybrat ani maso, říká Pohlreich

Vlevo správný T-bone steak, vpravo kus masa, který za T-bone steak někteří "řezníci" jen vydávají.

VIDEO Vždycky je lepší maso z býka než z krávy, víc si pochutnáte na odleželém mase než na čerstvém a...

Ke grilované krkovičce radí Pohlreich restovanou cibuli s bylinkami

A je naservírováno: opečené krajíce chleba potřené česnekem, s vrstvičkou...

VIDEO Vepřová krkovička, královna grilovacích párty. Variant, v čem ji před grilováním namarinovat,...

Odlehčené grilování. Pohlreich připravil iberskou panenku se salátem

Polníčkový salát s vepřovou panenkou, paprikami a žampiony

VIDEO Už pátou sezonu rozehřívá Zdeněk Pohlreich grily, aby nás inspiroval k naší příští grilovačce....

Z krůtího stehna vykouzlíte špízy na gril za chvilku. Podle Pohlreicha

Pohlreich radí, jak vykostit krůtí stehno na špízy na gril.

VIDEO Krůtí stehna mají vynikající maso a nejsou drahá, navíc z nich můžete dostat libové kousky na špízy...

Tipy na jaro


Nejčtenější

Pohlreich: Tuhle omáčku se, chlapci, naučte. Žádná jí neodolá

Filet mignon v košilce ze slaniny s estragonovou omáčkou a pečenou jarní...

Ve druhém pokračování Pohlreichovy show Rozpal to, šéfe! rozebral kuchař ten nejdražší a nejjemnější kus hovězího, tedy...

Zahradu u Baťova domku zvládli přetvořit za sto tisíc, pomohli kamarádi

Terasu ze starých cihel doplnil nábytek ze zlínské produkce.

Proměna zahrady u jednoho z Baťových půldomků ve Zlíně vyžadovala citlivý přístup s respektem ke specifické historii i...

UHO stále žije. V restauracích se maskuje za přírodní šťávu

Základní omáčka, kterou v restauraci najdete u receptů s jídlem přelitým šťávou.

Tradiční česká rychlovka z jídelen v podobě UHO, tedy univerzální hnědé omáčky, stále přežívá v řadě hospod a...

Městské včelaření není výhra. Včely berou potravu ostatním opylovačům

Včelařka Dagmar Šormová

Městské včelaření je hit posledních let. Vlastním medem se chlubí i mnohé hotely u nás a nabízejí ho hostům jako bonus....

Atlas bylin: Detoxikace bez legrace aneb za játra silnější

Sadec konopic

O odstraňování škodlivin z těla se u zdravého člověka postarají jednotlivé orgány samy, takže současný trend používat...

Další z rubriky

Sehnat kuchaře je největší problém gastronomie, řekl Punčochář v Rozstřelu

Šéfkuchař Jan Punčochář v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel. (30. dubna 2019)

Šéfkuchař Jan Punčochář je jedním z nejvýraznějším členů pražské kulinářské scény. V současné době ho můžete pravidelně...

Kotlety na gril zkuste naplnit sýrem a šunkou a potírejte máslem s chilli

Grilovací sezona i přes dosud střídavé počasí začíná. Vyzkoušejte grilování...

Grilovací sezona i přes dosud střídavé počasí začíná. Vyzkoušejte grilování trošku jinak – fádní vepřové kotlety...

Pohlreich se vrací na obrazovky s grilováním steaků. Na řadě je T-bone

T-bone steak s gremolatou

Primácký pořad Rozpal to, šéfe! se šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem zahájil prvním dílem svoji jarní premiéru....

Najdete na iDNES.cz