Jatýrka si lidi dají, ale na foie gras zapomeňte, radí šéfová v Beskydech

  • 15
Je libo minestrone, ossobuco nebo foie gras? Proč ne, ale ve venkovské restauraci uprostřed nádherných beskydských lesů čekají místní hosté na jídelním lístku spíše domácí kuchyni. Provozní v Rekovicích ovšem nasadila laťku vysoko a od šéfovského týmu Pagana očekává rady, jak vše skloubit.

Tradiční italská zeleninová polévka minestrone či ossobuco jsou skvělé, jen nesmí neznalého hosta v nádherné, moderně zrekonstruované lesní hospodě v Rakovicích vyděsit svým názvem. Podobně jako další lahůdky světových kuchyní, na které se snaží místní provozní své hosty lákat.

Lesní restaurace na pohádkovém místě je totiž nejčastěji cílem místních výletníků, kteří si z rozpaků nad nabídkou jídelního lístku dávají jen pivo, nebo jídlo vrací s tím, že si ho představovali jinak. Nejde přitom o to, že by tu neuměli vařit. 

Naopak, v tomto směru byla mise dua Pagana do Beskyd v rámci pořadu Ano, šéfová! naprosto výjimečná, pro kuchyni a jídelní lístek podniku tu Jitka a Santo hledali jakousi zlatou střední cestu. Aby v Rekovicích uspokojili běžného hosta a přitom šlo o vyhledávanou špičkovou restaurací pro svatby či oslavy. 

V Rekovicích prostě „noví šéfové“ najdou vynikající základ pro to, aby se v podniku dařilo velice slušné gastronomii za více než rozumný peníz. 

Duu Pagana stačí osazenstvo kuchyně jen naťuknout a nasměrovat. A jejich rady padnou na úrodnou půdu. Milá a snaživá provozní, která provoz restaurace s hotelem patřící obci bere jako správný workoholik za svůj, totiž opravdu chce uspět a nic nešidí. Bere si toho až moc, protože sama neustále lítá mezi plotnou, obsluhou placu i všemi provozními záležitosti. 

Snad jí tedy provoz usnadní zjednodušení jídelního lístku, protože v kuchyni tu vše zvládají na jedničku. Respektive na tři hvězdy, které tu Jitka se Santem po své následné návštěvě za několik týdnů velice rádi nechali.