- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Med byl odjakživa spojován s něčím božským. Je to vcelku pochopitelné, vždyť je považován za jednu z nejcennějších potravin. | foto: Depositphotos
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
Tato „hustá sladká šťáva připravená včelami z rostlinných šťáv a pylu, které včely v útrobách přeměňují a ukládají do buněk plástů“, jak ji popisuje Slovník spisovného jazyka českého, je prospěšná pro srdce, játra, žaludek i mozek. Napomáhá růstu, posiluje kosti, má povzbuzující, uklidňující a antiseptické vlastnosti, pomáhá při chudokrevnosti, nachlazení i astmatu. Kromě vysoké energetické hodnoty obsahuje téměř 180 látek prospěšných pro lidský organismus, včetně vitaminů, železa, vápníku, hořčíku, glukózy a fruktózy.
Připojte se ještě dnes a získejte: