Michaela Dohnálková | foto: Anna Kovačič

Moje čokoláda je jiná ve všem, říká podnikatelka. Vyhrává ceny po celém světě

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Pod snadno zapamatovatelným názvem Míšina čokoláda vyrábí jednu z nejlepších u nás. „Čokoládu miluju od dětství. A tahle moje láska mě dovedla až k tomu, že jsem ji začala sama vyrábět,“ říká Michaela Dohnálková.

Mlsala jste jako dítě hodně čokolády?
Ano, vždycky jsem si kupovala čokolády a čokoládové tyčinky a zkoušela nové chutě. Možná mě také ovlivnilo, že můj dědeček byl cukrář a jako dítě jsem se probouzela vůní dortů, kremrolí a věnečků. To byly krásné snídaně.

Nejdříve si najdete ty nejlepší kakaové boby na světě, pečlivě je ručně protřídíte, opražíte, nadrtíte, zbavíte slupky a pak několik dní melete v kamenném mlýnu.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se