Cheeseburger a hranolky z McDonald’s (ilustrační foto, snímek prodávaného burgeru najdete níže v tweetu)

Cheeseburger a hranolky z McDonald’s (ilustrační foto, snímek prodávaného burgeru najdete níže v tweetu) | foto: Profimedia.cz

Na eBay se dražil šest let starý cheeseburger, zájemce nabízel 150 dolarů

  • 19
Dave Alexander, farmář z kanadského Ontaria, se před šesti lety rozhodl, že z jídla své dcery učiní experiment. Cheeseburger s hranolkami zakoupený v McDonald‘s na několik let uchoval a jeho uleželou verzi před pár dny vyvěsil k prodeji na eBay - za 29,99 dolaru (662 korun). Zájemců bylo několik, obchod však dokončit nemohl.

Jako řada lidí, i Alexander zaznamenal na internetu fotografie cheeseburgeru, podle kterých se jeho podoba s časem příliš nemění. A rozhodl se to ověřit. 

„Lidé se mě ptají, jestli je to jedlé. Podle vzhledu ano, ale moc bych to nedoporučoval. Jídlo leželo šest let v prachu,“ konstatoval farmář. V kanadské rozhlasové show As It Happens uvedl, že cheeseburger po šesti letech vypadá lépe, než čekal.

„Jako kdybych hranolky zakoupil dnes ráno. Burger trochu ztmavl a houska je tvrdá jako hokejový puk,“ popisuje Alexander na serveru Her, jak se burger s hranolkami po letech změnil.

Cena 29,99 dolaru, za kterou Alexander burger nabízel, měla pokrýt náklady na dopravu. Podle serveru Globalnews však byli někteří zájemci za bizarní položku ochotní zaplatit i 150 dolarů (3 309 korun).

Nakonec se mu však burger prodat nepodařilo. Internetový obchod bizarní položku smazal s odůvodněním, že nemůže prodávat jídlo bez vyznačeného expedičního data. „Datum spotřeby na šestiletém burgeru? To je snad vtip,“ reagoval podle CBC farmář.


Témata: EBay, McDonald's